PRESTOP

Valižanski princ za rekord h kraljem

Objavljeno 25. avgust 2013 14.42 | Posodobljeno 25. avgust 2013 14.42 | Piše: Marko Uršič

Gareth Bale je z 99 milijoni evrov presegel – kar zadeva prestop nogometaša v drug klub – doslej najvrednejšega Cristiana Ronalda.

Gareth Bale je postavil svetovni rekord v odškodnini pri nakupu nogometaša. Foto: Reuters

MADRID – Gospodarska kriza v Španiji? V kraljevem nogometnem klubu je ni. Valižanski zvezdnik Gareth Frank Bale je namreč prestopil v vrste madridskega Reala, odškodnina za londonski Tottenham Hotspur pa je bajnih 99 milijonov evrov. To je svetovni rekord, vase zagledani Cristiano Ronaldo je s svojim prestopom leta 2009 iz Manchester Uniteda v Real, vreden je bil 96 milijončkov, zdaj padel na drugo mesto. Devetkratni evropski klubski prvaki tako še naprej zapravljajo kot pijani monarhi in želijo v letošnji sezoni spet podkuriti osovraženim Kataloncem iz Barcelone. Bale bo nosil dres belega baleta s številko 11, 24-letnik, rojen v Cardiffu, pa zaradi vrste poškodb ni igral večine pripravljalnih tekem in niti ni začel sveže sezone za londonske petelinčke v angleškem prvenstvu. Kajpak poudarjajo tudi to, da ni igral, ker je bil prestop pred durmi.

Raúl meni, da Gareth Bale ni vreden vsote

A tudi Tottenham zapravlja velike denarce. Iz Valencie je za 30 milijonov evrov kupil Španca Roberta Soldada, za malo manj Brazilca Paulinha iz Corinthiansa, še več pa naj bi dali za njegovega rojaka Williana iz Anžija iz Mahačkale v Rusiji. Ker pa se Tottenham z lanskim petim mestom ni uvrstil v ligo prvakov, Bale je zanj v vseh tekmovanjih zabil 26 zadetkov, Valižan pa si želi vrhunskega nogometnega žoganja, je bil zato Realov klic še odmevnejši. Vedno je sanjal, da bo brcal žogo za klub s Santiaga Bernabéuja.

Realova legenda nogometnega travnika Raúl pa ob vsem tem meni, da Gareth Bale ni vreden vsote, ki jo morajo Madridčani kot odškodnino plačati klubu z White Hart Lana. »Tottenham je precenil njegovo vrednost. Razumem, da Realovo vodstvo naporno dela, da skupaj zbere kar najboljše moštvo. A cena je previsoka. Tržnica pa je, kar je. V preteklosti so bile plačane že velike vsote, pa ni bilo pravih predstav. Treba bo počakati, ali se bo tokrat to z njegovimi igrami tudi zgodilo,« meni s 323 zadetki najboljši Realov strelec vseh časov. A hkrati tudi dodaja, da priznava, da je krilni zvezni nogometaš čudovit igralec. »Menim, da je za Lionelom Messijem in Cristianom Ronaldom naslednji najboljši nogometaš. Bale je igralec, ki lahko napravi razliko, to je dokazal že v preteklih sezonah,« je pristavil.

Deli s prijatelji