MLADI UPI

V šumi še močnejše domače sile

Objavljeno 23. junij 2017 10.11 | Posodobljeno 23. junij 2017 10.24 | Piše: Rok Tamše

Nogometni prvoligaš Aluminij iz Kidričevega stavi na mlade upe.

Aluminij ima navijače tudi v Ljubljani; piarovka rdečih Marjetka Orel je dva od njih pozdravila v Stožicah. Foto: Rok Tamše

KIDRIČEVO – V novi sezoni nogometne Prve lige Telekom Slovenije (PLTS), ki se bo za- čela 15. julija, bo spet živahno tudi v kidričevski šumi, kakor domačini radi poimenujejo domovanje nogometašev Aluminija v idiličnem gozdnem okolju. To je od letos bogatej- še za lično tribuno, športno nadgradnjo je pomenil obstanek v prvoligaški druščini. Aluminij kot devetouvrščeni klub ni igral dodatnih kvalifikacij za obstanek, saj je Koper letel iz lige, elitno tekmovanje pa je kot deseti član popolnilo moštvo Ankaran-Hrvatini, sicer tretjeuvrščeni drugoligaš. Kidričani so takoj zavihali rokave pred novo sezono, v kateri se želijo izogniti dnu lestvice. »Kar zadeva finančno plat, ostajamo na enakem kot v prejšnji sezoni. Še vedno dajemo poudarek doma vzgojenim igralcem, po potrebi pa se okrepimo s prišleki, če ne premoremo določenega profila igralcev iz lastne šole. Stabilnosti kluba nikakor ne mislimo ogrožati s pretiranimi nakupi,« je že dolgo znana filozofija predsednika Aluminija Zvonka Jevšovarja.

Uveljavitev Petroviča

Rdeče so zapustili napadalec Lovro Bizjak ter branilca Vedran Turkalj in Mateo Damiš. Hrvaški trener Slobodan Grubor ima na voljo dva nova napadalca, Marka Nunića in Ibrahima Arafata Mensaha. Prvi je prišel iz Radomelj, drugi pa iz Krškega. Na preizkušnji so trije igralci; načrt je okrepiti obrambo. Jevšovar posebej opozarja na dva domača bisera. »Članom smo priključili zelo obetavna mladinca, 19-letnega defenzivnega vezista Dejana Petroviča in 18-letnega napadalca Aljaža Ploja. Menim, da bo Petrovič v novi sezoni izrazito izstopal v članskem moštvu. Fant ima vse: mirnost, pregled igre, odlično podaja, ima tudi dober udarec. Glede njega imamo velika pričakovanja,« meni Jevšovar, ki tudi v novi sezoni meri na proračun okrog 450.000 evrov, kar bi ob kakovostno selekcioniranem moštvu, ki že ima bogate izkušnje, moralo zadostovati za mirno prvoligaško življenje. Aluminij ima tako v izhodišču prednost pred novincema v PLTS, kranjskim Triglavom in Ankaranom, verjetno tudi pred Krškim in močno oslabljenim Celjem.

Deli s prijatelji