1. SNL

V Stožicah brez zmagovalca, Celje tretjič zapored

Objavljeno 02. november 2013 21.17 | Posodobljeno 02. november 2013 23.30 | Piše: STA, S. U.

Začel se je 16. krog prve nogometne lige.

Nogometaši novomeške Krke so v 16. krogu 1. SNL izgubili proti Celju z 0 : 1 (0 : 1). Nogometaši Olimpije in Gorice so se razšli z neodločenim izidom 2 : 2 (0 : 0), Luka Koper pa je premagala Domžale z 1 : 0 (1 : 0).

Za krkaše zaigral stari znanec slovenskih zelenic 

Celjani so dobili še drugi letošnji obračun proti Krki, zmagali pa so tretjič zapored. Dolenjci tudi na tretji zaporedni tekmi niso zadeli, ob tem so prejeli 13. zadetek. Krka je proti Celjanom igrala oslabljena, saj so manjkali Miroslav Cvijanović, Jaka Ihbeisheh, Josip Marošević in Saša Ranić, prvič pa je za krkaše zaigral stari znanec slovenskih zelenic Zoran Zeljković.

Krka bo v 17. krogu prihodnjo soboto gostovala pri velenjskem Rudarju, Celjane pa dan kasneje čaka obračun v Kranju pri Triglavu.

Olimpija Gorica 2 : 2 (0 : 0)

Nogometaši Olimpije in Gorice so se v tekmi 16. kroga razšli z neodločenim izidom 2 : 2 (0 : 0). Pred današnjim obračunom petouvrščene (Gorica) in osmouvrščene (Olimpija) ekipe prvenstva so bili v prednosti gostje s Primorskega; domači so v zadnjih tekmah padli v krizo, iz katere jim vsaj za zdaj ni pomagala niti menjava trenerja, ko je na vročo klop v Stožicah sedel Milorad Kosanović: pred dvobojem z Goričani so izgubili štirikrat zapored in na nobeni od teh tekem niso zadeli. Statistika gostov je bila precej boljša, imeli so dve zmagi z zadnjih treh tekem, dobili pa so tudi prvi medsebojni dvoboj v sezoni s 4 : 1. Danes pa se je tekma končala brez zmagovalca, kar je za domače le pomenilo konec dolgega obdobja brez točk in gola.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani 9. novembra odpravili na gostovanje v Domžale, Gorica bo dan pozneje gostila Maribor.

Luka Koper – Domžale 1 : 0 (1 : 0)

Nogometaši Luke Koper so premagali Domžale z 1 : 0 (1 : 0). V 16. minuti je Matej Pučko spravil žogo do Perice Ivetića, ta pa je z leve strani z osmih metrov streljal v Nejca Vidmarja. Tri minute pozneje so domači povedli. Ivica Guberac je poslal predložek v kazenski prostor gostov, Novogoričan v koprskih vrstah Miha Gregorič pa je žogo spretno z volejem poslal za Vidmarjev hrbet. Po vodstvu Koprčanov so gosti počasi prevzeli pobudo in začeli pretiti Igorju Neneziću. Vedno znova je žoga končala mimo vrat oziroma je bil koprski vratar na mestu. Tudi v nadaljevanju tekme so bili aktivnejši gosti, a do spremembe izida ni prišlo. Zadnjo veliko priložnost so imeli gosti v 82. minuti, ko je prosti strel s 25 metrov odlično izvedel Slobodan Vuk, s še boljšo obrambo se je izkazal Nenezić, ki je s tem Kopru priboril zmago.

Koprčane v 17. krogu v petek, 8. novembra, čaka gostovanje pri Zavrču, Domžale pa bodo dan pozneje gostile ljubljansko Olimpijo.

Izida 16. kroga

– sobota, 2. novembra:
Krka – Celje 0: 1 (0 : 1)
Verbič 5.
Olimpija – Gorica 2 : 2 (0 : 0)
Anđelković 54., Šporar 77.; Coda 47., Lapadula 82.
Luka Koper – Domžale 1 : 0 (1 : 0)
Gregorič, 19.

– nedelja, 3. novembra:
17.00 Maribor – Triglav
17.00 Rudar Velenje – Zavrč

Deli s prijatelji