LIGA PRVAKOV

V Španiji upajo na čudeža

Objavljeno 30. april 2013 15.00 | Posodobljeno 30. april 2013 15.00 | Piše: M. U.

Drevi in jutri bomo dobili letošnja finalista v nogometni ligi prvakov.

Kdo bo ustavil Roberta Lewandowskega?

MADRID, BARCELONA – Španci bodo danes in jutri v cerkvah res molili za čudeža. Namreč tista nogometna. Bo moč kastiljsko-katalonskega duha s pomočjo od zgoraj dovolj za poraženje superiornega nemškega telesa in za dramatičen zasuk na povratnih polfinalnih tekmah lige prvakov?

Velika nemška prednost

Kajti 25. maja se na legendarnem in prenovljenem Wembleyju obeta nemški finale med Bayernom in dortmundsko Borussio. Madridski Real bo drevi lovil zaostanek z 1 : 4, Barcelona pa jutri napada 0 : 4, poraz, ki jo je doletel na Bavarskem. V osrednji Španiji še upajo. »Real je že doživel nekaj magičnih noči na stadionu Santiaga Bernabéuja, še posebno v ligi prvakov. Temu seznamu bomo poskušali dodati še en preobrat,« si moralo dviga tunizijski Nemec Sami Khedira. »Pomembno bo čim prej doseči zadetek, toda hkrati ostati potrpežljiv in zbran,« ima psihološki načrt. Za beli balet bo plesal tudi z 12 zadetki najboljši strelec letošnje lige prvakov Cristiano Ronaldo, ki si je v Porurju pretegnil levo stegensko mišico in v soboto ni brcal proti mestnemu tekmecu Atléticu. Nemški finale v Londonu bi bil prvi in zgodovinski, Dortmundčani, v ligi prvakov so zmagali leta 1997, pa vedo, kaj jih čaka v Kastilji. »V tej vojni moramo zmagati,« trdi Poljak Jakub Blaszczykowski.

»V nogometu je vse mogoče«

Tudi Barçin predsednik Sandro Rosell se opogumlja: »V nogometu je vse mogoče, vsi bi morali verjeti v to.« Na elitnem starocelinskem tekmovanju še nihče v svoj prid ni obrnil tolikšnega zaostanka, a Barceloni je v tolažbo, da bo v prvi enajsterici spet očitno zdravi Lionel Messi. Argentinec je v soboto na dvoboju v Bilbau v igro prišel s klopi in zadel za 1 : 1 v remiju z 2 . 2. A trener Tito Vilanova bo krpal obrambo, Carles Puyol in Javier Mascherano sta poškodovana, Jordi Alba pa je videl že preveč rumenih kartonov. »Točno vemo, da je tako kot prej Barcelona še vedno najboljše moštvo na svetu. Prizadeli smo njihov ponos,« trener münchenskega kluba Jupp Heynckes stvari nima že za gotove. Je pa za vikend v tekmi bundeslige proti Freiburgu odpočil deset članov prve postave. Bavarski kapetan Philipp Lahm se tudi spominja, da je oktobra v kvalifikacijah za SP 2014 nemška reprezentanca le remizirala s Švedsko, bilo je 4 : 4, potem, ko je že vodila s 4 : 0. Tekmo na Camp Nouu bo sodil slovenski delilec nogometne pravice Damir Skomina, to bo njegova 20. tekma v ligi prvakov.
 

Deli s prijatelji