BREZ ZADETKOV

V Novem mestu Ljubljančani niti tokrat do točk

Objavljeno 19. april 2015 21.45 | Posodobljeno 19. april 2015 22.10 | Piše: STA, A. K.

Tekma ni postregla z navdušujočim nogometom.

Fotografija je arhivska.

NOVO MESTO – Nogometaši Krke in Olimpije so se v tekmi 28. kroga v Novem mestu razšli z izidom 0 : 0. Nogometaši Krke so za Olimpijo izrazito neugoden nasprotnik. V sezoni so od štirih medsebojnih tekem trikrat zmagali, v Novem mestu pa Ljubljančani doslej še nikoli niso osvojili niti točke. Tokrat so sicer jo, a ne morejo biti zadovoljni, saj so zamudili priložnost, da se nekoliko približajo vodilnim ekipam na prvenstveni razpredelnici. Na drugi strani so s točko lahko bolj zadovoljni Novomeščani, saj so na lestvici prehiteli Gorico in so zdaj osmouvrščena ekipa prvenstva.

Tekma ni postregla z navdušujočim nogometom. Ljubljančani so imeli nekoliko več od igre, več so poskušali s streli (13 strelov Olimpije, 6 Krke), toda te so bili večinoma nenevarni. Žinko je v 10. minuti sicer dosegel gol, a ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil. Poleg tega so bili Ljubljančani najbližje zadetku v 37. minuti, ko Vukčević ni izkoristil lepe podaje Hentyja, veselje mu je z odlično obrambo preprečil vratar Mitrović. Ta je bil nekaj minut pozneje uspešen tudi po poskusu Zajca.

Tako kot v prvem polčasu je tudi v drugem s streli v ljubljanski ekipi največ poskušal Šporar, ki pa ni bil dovolj natančen. Domači so imeli najlepšo priložnost v 84. minuti, ko je Kauber ustrelil preko vrat.

Deli s prijatelji