NOGOMET

V Ljubljani slavili Mariborčani

Objavljeno 04. marec 2015 21.00 | Posodobljeno 04. marec 2015 23.32 | Piše: T. L.

Padel je le zmagovalni gol Mariborčanov, Green Dragonsov na tribunah ni bilo.

Zmaga Olimpiji, tekma pa je imela tretji polčas z rasističnimi izpadi.

LJUBLJANA – V ljubljanskih Stožicah sta se v 21. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije pomerila večna rivala, Olimpija in Maribor. Zadnji dvoboj med ekipama se je končal z izenačenim izidom. Sicer pa so Stožice ostale žalostno prazne, zaradi spora z vrhom Olimpije namreč ob igrišču ni navijaške skupine Green Dragonsov, ki bojkotirajo tekme 'zelenčkov'. 

V 10. minuti srečanja je moral Olimpijino ekipo zaradi poškodbe zapustiti Andraž Šporar, zamenjal pa ga je Aleksandar Rodić. Več priložnosti so imeli v prvem polčasu gostje, v 41. minuti je zadel Welle N'Diaye. To je bil tudi edini gol na tekmi. 

Nekoliko bolje so začeli domači. Vratarja Jasmina Handanovića sta ogrela Andraž Šporar in Ezekiel Henty, toda prave nevarnosti za vrata Maribora ni bilo. Maribor je obvladoval sredino, obenem pa s streli tudi od daleč grozil domači obrambi. Prodor Luke Zahovića v 14. minuti je ustavil Šeliga, nevaren strel Agima Ibraimija s 25 metrov pa je s težavo preusmeril v kot, je v analizi zapisal STA.

Sledilo je obdobje bolj enakovredne igre, ko je bil pri zeleno-belih najaktivnejši Henty z dvema poskusoma, pri tokrat rumeno-vijoličastih pa Dalibor Volaš, ki je v 29. minuti žogo dvignil mimo vratarja, a ni bil dovolj natančen, da bi jo poslal v okvir gola.

Ko je že kazalo, da se bo polčas končal brez zadetkov, so gostje povedli. Po kotu v 42. minuti je domači vratar Šeliga slabo posredoval in zgrešil žogo, ki je padla prav pred noge Mariborčanom, Welleju N'Diayeju pa je ni bilo težko z nekaj metrov potisniti v mrežo.

Poletni začetek

Nadaljevanje po premoru je bilo podobno kot prvi polčas. Olimpija je začela bolj poletno, Maribor je napade ustavljal tudi s prekrški za rumene kartone, vendar učinka za domače ob nekaj strelih Rodića in Matića ni bilo. Mariborčani so umirili igro in tekmecem dovolili navidezno premoč, a dobro pazili v obrambi.

Gostujoči strateg Ante Šimundža je 20 minut pred koncem igro osvežil z Marcosom Tavaresom in Jeanom-Philippom Mendyjem. V slabših razmerah za igro, začelo je namreč močneje deževati, pa je nato kakovost predstave precej upadla. Gostje so se zadovoljili z branjenjem minimalne prednosti, domači pa so želeli izenačiti, vendar niso prišli do pravih zaključnih strelov.

V pomanjkanju dogajanja na travi so dvoboj »popestrili« gostujoči navijači z nekaj pirotehnike, a tokrat, bržčas tudi zaradi pomanjkanja konkurence na drugi strani stadiona, ni prišlo do prekinitev kot na nekaterih prejšnjih derbijih.

Možnosti domačih za izenačenje so se še zmanjšale v 83. minuti, ko je Nik Kapun dobil rdeči karton za grob prekršek nad N'Diayejem. Zadnjo priložnost je imel Rodić v 87. minuti ob slabšem posredovanju mariborske obrambe, zmago Maribora pa bi lahko že v sodnikovem dodatku potrdil Ibraimi, a je vratar Šeliga žogo preusmeril v kot.

V 23. krogu bodo Mariborčani 7. marca gostovali v Celju, Olimpija bo isti dan gostila Rudar.


* Stadion Stožice, gledalcev 6500, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj), Vukan (Gornja Radgona)
* Strelec: 0 : 1 N'Diaye (42.)
* Olimpija: Šeliga, Fink, Bajrić, Mitrović, Lazevski, Matić, Zajc, Kapun, Henty (od 82. Burgić), Žinko (od 46. Ivančić), Šporar (od 12. Rodić)
* Maribor: Handanović, Šuler, Rajčević, Stojanović, Viler, Volaš (od 71. Mendy), Ibraimi, Sallalich (od 88. Bohar), Ndiaye, Filipović, Zahović (od 71. Tavares)
* Rumeni kartoni: Stojanović, Filipović, Šuler, Zahović, Ndiaye, Tavares
* Rdeči karton: Kapun (83.)

 

Deli s prijatelji