NOGOMET

V evropski ligi le Iličić

Objavljeno 20. marec 2015 00.22 | Posodobljeno 20. marec 2015 00.22 | Piše: STA, T. L.

Fiorentina je premagala Romo in se uvrstila med osmerico moštev, ki se bodo še borila za končno zmago. Inter Samirja Handanovića je izpadel proti Wolfsburgu, Villarreal Bojana Jokića pa proti Sevilli.

LJUBLJANA – Od slovenskih nogometašev v evropski ligi bo v četrtfinalu igral le Josip Iličić. Njegova Fiorentina je na povratni tekmi osmine finala s 3 : 0 premagala Romo in se uvrstila med osmerico moštev, ki se bodo še borila za končno zmago. Inter Samirja Handanovića je izpadel proti Wolfsburgu, Villarreal Bojana Jokića pa proti Sevilli.

Fiorentina in Roma sta se na prvi tekmi razšla brez zmagovalca in z izidom 1 : 1. Vijoličasti iz Firenc so v Rimu zmagali s 3 : 0, zmagovalca pa odločili že po prvem polčasu. V deveti minuti je z enajstih metrov zadel Gonzalo Rodriguez, Marcos Alonso je v 18. minuti po napaki obrambe povišal na 2 : 0, Jose Basanta pa je v 22. minuti zadel še tretjič. Josip Iličić, ki je bil strelec na prvi tekmi, je tokrat sedel na klopi in ni dobil priložnosti, Jasmin Kurtić pa ni prijavljen za nastope v evropski ligi.

Inter je pred tednom dni proti Wolfsburgu izgubil z 1 : 3, na povratni tekmi na domačem stadionu pa so Italijani – Samir Handanović je bil znova na klopi – v 24. minuti zaostajali še za gol več, zadel je Daniel Caligiuri. V 71. minuti je bil za 1 : 1 uspešen Rodrigo Palacio, za razočaranje Interja je v 89. minuti poskrbel Nicklas Bendtner.

Bojan Jokić je bil na klopi pri Villarrealu, Rumena podmornica pa je proti Sevilli, ki je prvo tekmo dobila s 3 : 1, izgubila še drugič, tokrat z 1 : 2. Vicente Iborra je v 69. minuti zadel za Sevillo, Giovani dos Santos je pet minut kasneje izenačil, v 83. minuti je za zmago zadel Denis Suarez.

Deli s prijatelji