OSTRO

V Beleku brizgala kri, v Šiško prihaja Radović

Objavljeno 10. februar 2016 11.19 | Posodobljeno 09. februar 2016 18.24 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: Denis Šme

Novi branilec Maribora Denis Šme si je v obračunu s Sarajevom zlomil nos.

Samir Masimov pričakuje eksplozijo v dresu Domžal. Foto: Domzale.si

Nogometaši Maribora imajo za sabo prvi prijateljski tekmi na pripravah v turškem Beleku. Za uvod so se pomerili s Sarajevom in ga premagali s 3:1, zadetke sta dosegla Marcos Tavares 2 in Jean-Philippe Mendy. »Takoj smo imeli pravo preizkušnjo proti motiviranemu, trdnemu nasprotniku. V tekmo smo šli nekoliko lagodneje, kot bi morali, a smo se hitro odzvali in potem vzpostavili prepoznavno igro. Opraviti smo imeli z razigrano, nepredvidljivo ekipo Sarajeva, smo pa spravili tekmo pod nadzor in zmagali, čeprav rezultat ni bil v ospredju. Obžalujem le, da je bilo preveč krvi, grobosti,« je dejal trener Krunoslav Jurčić. V grobih vložkih jo je najhuje skupil novi branilec vijoličnih Denis Šme. Igralec Sarajeva mu je namreč zlomil nos, zato je moral zapustiti igrišče, sledil je odhod v bolnišnico. »Izbil sem žogo z glavo, napadalec Sarajeva je hotel z akrobatsko potezo zadeti žogo, a je zadel mene in nastradal je nos. Zdravnik mi ga je naravnal tako, da ga je zlomil v nasprotno stran. Vse je pokalo po ordinaciji, slišali so se neprijetni zvoki, a sem to nekako še prestal. Ko pa mi je zdravnik čistil dihalne poti, privzdignil vse še enkrat navzgor, je bilo nevzdržno. Priznam, da so mi od bolečin pritekle solze,« je neprijetno izkušnjo opisal Šme, ki zdaj nosi masko iz mavca, čaka ga nekaj dni mirovanja, potem pa bo lahko spet začel vaditi. Prve minute v dresu Maribora je odigral Rodrigo Defendi, zadnja brazilska okrepitev v obrambi. Včeraj zvečer so imeli slovenski prvaki na programu dvoboj s slovaškim prvakom Trenčinom.

Medtem ko so Mariborčani začeli priprave v Turčiji, je Olimpija zaključila devetdnevni pripravljalni ciklus v hrvaški Istri. Po osvojitvi tretjega mesta na turnirju za zimski pokal je trener Marko Nikolić svojim varovancem namenil dva prosta dneva, spet se bodo zbrali danes. »V vsakem trenutku smo poskušali dati svoj maksimum, od igralcev, tehničnega osebja do strokovnega vodstva. Veseli me predvsem to, da je zadnja tekma z Zrinjskim pokazala določeno stabilnost in kompaktnost v fazi obrambe. Verjamem, da bomo imeli do uvodnega srečanja s Koprom še dovolj časa tudi za napredek v fazi napada. Počasi se stvari postavljajo na svoje mesto, tako da sem zadovoljen z opravljenim delom v Novigradu. Dokler so nogometaši zdravi, sem povsem miren,« je dejal Nikolić, ki naj bi že danes dopoldne na treningu v Spodnji Šiški pozdravil zadnjo okrepitev, 32-letnega srbskega napadalca Miroslava Radovića. Ta je lani odigral le pet tekem za kitajsko moštvo Hebei China Fortune, saj ga je mučila poškodba. Prej je kar osem sezon in pol igral za poljskega prvoligaša legio iz Varšave.

V Turčiji so tudi Domžale, ki so včeraj odigrale tretjo pripravljalno tekmo v turškem delu priprav. Varovanci trenerja Luke Elsnerja so se pomerili z bolgarskim prvoligašem Levskim iz Sofije. Izid je bil 1:1, gol za Domžale je dosegel Lucas Horvat. Privržence rumeno-modrih je razveselila vest, da je moštvo v Antalyji okrepil 20-letni Rus Samir Masimov, ki ima tudi azerbajdžanski potni list in je nastopal za mlajše selekcije Azerbajdžana, trikrat pa tudi za selekcijo do 21 let. Krilni napadalec je otrok moskovske Lokomotive, zadnji dve leti pa je bil član Nefčija iz Bakuja, kjer je za prvo ekipo odigral 49 tekem in dosegel dva gola.

Oblak v Madridu do 2021.

Slovenski nogometni reprezentant in vratar madridskega Atletica Jan Oblak je podaljšal pogodbo s španskim prvoligašem. Z drugouvrščenim moštvom elitne španske lige je 23-letnik podaljšal sodelovanje do leta 2021. Sicer je leta 2014 po prestopu iz Benfice z Atleticom sklenil pogodbo do leta 2020. V tem času je postal eden ključnih igralcev ekipe s stadiona Vicente Calderon in eden najboljših vratarjev v Evropi.

Deli s prijatelji