LIGA PRVAKOV

V Barceloni ne jočejo, še vedno hočejo vse

Objavljeno 12. marec 2014 18.19 | Posodobljeno 12. marec 2014 18.21 | Piše: R. T.

Drevi ob 20.45 v nogometni ligi prvakov PSG : Bayer in Barcelona : Manchester City.

Lionel Messi.

Gostitelji tako kot včeraj tudi danes na povratnih tekmah osmine finala lige prvakov branijo izdatno prednost s prvih obračunov. Drevišnje dogajanje v Parizu je zgolj formalnost, saj je PSG že v Nemčiji zlahka opravil z Bayerjem iz Leverkusna s 4:0. Francoski prvak, gnan z neomejenimi količinami petrodolarjev arabskih šejkov, si na vse pretege prizadeva priti v elitno največjih klubov na stari celini. Za zdaj gre krivulja strmo navzgor in uvrstitev v četrtfinale LP ni zadnje poglavje za moštvo trenerja Laurenta Blanca, ki ima na kupu fantastične igralce.

Seveda je še vedno glavni švedski reprezentant balkanskih korenin Zlatan Ibrahimović, ki je v tej sezoni v vseh tekmovanjih za PSG dosegel že 38 golov, dobro tretjino vseh (108). Na zadnjih petih tekmah je PSG vselej zmagal, ponaša se z razliko v zadetkih 16:2. »Imamo veliko alternativ. Ko gre en igralec iz igre, ga drugi enakovredno zamenja. Torej ohranjamo enak ritem, enako kakovost, to pa je značilnost velikih klubov,« je preprosto razložil Ibrakadabra, ki se mu bo tokrat po odsotnosti zaradi poškodbe in urejanja osebnih zadev v domovini spet pridružil urugvajski napadalec Edinson Cavani. Ob tem bi rad Blanc več potegnil iz mlajšega zveznega igralca Marca Verrattija, saj ni zadovoljen z njegovo učinkovitostjo.

Ranjena leva

Drevi od 20.45 dalje zna biti vsaj nekoliko bolj zanimivo na stadionu Camp Nou v Barceloni, čeprav španski prvak proti Manchester Cityju brani prednost 2:0 s prvega obračuna na Otoku. Obe ekipi sta ranjena leva, saj sta minuli vikend doma doživeli nepričakovana poraza. Barcelona je v la ligi izgubila proti Valladolidu, City pa se je poslovil v četrtfinalu angleškega pokala, premagal ga je Wigan.

Trener angleškega moštva, Čilenec Manuel Pellegrini, močno računa na argentinskega napadalca Sergia Agüera, ki je nekdaj v dresu Atlética iz Madrida pridno tresel mrežo Barcelone; v desetih tekmah ji je zabil pet golov. Pellegrini ima iz preteklosti, ko je vodil Villarreal, Real Madrid in Malago, slabe izkušnje s Katalonci, saj je dobil zgolj štiri tekme od 22. »Seveda bo težko. Toda nobenega dvoma nimam, da bomo na igrišče stopili s prepričanjem, da nam lahko uspe. Poskušali se bomo maščevati za poraz doma,« pravi Pellegrini.

Čeprav je Barcelona načeta, po zadnjem prvenstvenem krogu je zdrsnila na 3. mesto la lige, je tudi v tem dvoboju izraziti favorit. »V Valladolidu je bila nenavadna tekma. To je za nami in ničesar ne mislimo objokovati. Moramo ostati pozitivni, saj je pred nami pomembna tekma. Še vedno si želimo osvojiti vse, la ligo, ligo prvakov, in kraljevi pokal. Ne poznam nikogar v moštvu, ki si tega ne bi želel,« je navijačem sporočil adut Barçe Alexis Sanchez. Tudi tradicija govori v prid Špancem. V osmini finala LP je samo dvema kluboma uspelo nadomestiti poraz na domačem igrišču, Ajaxu v sezoni 1995/96 in Interju iz Milana (2010/11).

Deli s prijatelji