KVALIFIKACIJE

V Afriki padli moško

Objavljeno 14. april 2016 09.45 | Posodobljeno 14. april 2016 09.45 | Piše: D. P.

Reprezentanca dvoranskega nogometa se je do konca upirala evropskemu prvaku.

Moštvo Slovenije, ki je pošteno namučilo trofejno Špansko reprezentanco. Foto: Sandi Škvarč

»Blizu smo bili, ponosen sem na svoje fante,« selektor futsal reprezentance Andrej Dobovičnik kljub porazu proti Špancem (1:5) na povratni kvalifikacijski tekmi in neuvrstitvi na svetovno prvenstvo v Kolumbiji ni skrival ponosa na izbrance. Slovenija je dokazala, da upravičeno spada v krog petih, šestih najboljših ekip stare celine. Smolo pa je imela, ker na zadnjem evropskem prvenstvu ni pokazala vsega, kar zna. V Mariboru in v Melilli je bilo drugače, Slovenija pa odločna in hrabra, kot da na drugi strani ne bi bili Španci, šestkratni evropski in dvakratni svetovni prvaki. Slovenija je zobe pokazala že na prvi tekmi, ko je sredi Maribora z 1:0 porazila ekipo z Iberskega polotoka. Španci so upali, da bo povratna tekma le formalnost, pa ni bila.

»Tekma je bila zelo napeta do zadnjih minut, ko smo imeli Špance še v šahu. Z ne dovolj energije smo želeli pritisniti na žogo, a so dovolj izkušeni, da so nam zabili še dva gola. Težko je bilo igrati brez treh igralcev, ki so okostje te ekipe. Bi pa pohvalil vse, ki so stopili na parket. Igrali so disciplinirano in požrtvovalno. Vesel sem, ker imamo material, s katerim bomo delali in poskušali sestaviti dobro ekipo za evropsko prvenstvo 2018,« je nadaljeval Dobovičnik, ki je moral v boj brez treh igralcev, ki bi proti Španiji v normalnih okoliščinah celo začeli tekmo. Gašper Vrhovec ima zlomljen nos, Alen Fetić je bil kaznovan. Nekaj minut pred tekmo v Melilli pa je postalo jasno, da zaradi bolečin v kolenu ne more igrati niti kapetan Igor Osredkar.

Dobovičnik je tekmo začel s postavo Damir Puškar v vratih, v polju pa so bili Rok Mordej, Matej Fideršek, Kristjan Čujec in Anže Širok. Obračun je tekel po španskih notah, a le do 6. minute, ko je Slovenija prek Široka poravnala. Postalo je jasno, da bodo morali domačini zabiti vsaj dva, če bodo hoteli na svetovno prvenstvo. Do 35. minute so trepetali gostitelji, ko so le zabili, potem pa so Sloveniji pošle moči, Španci pa so napolnili mrežo za končnih, nerealnih 5:1. » Razočarani smo, ker smo od te tekme pričakovali več. Potekala je podobno kot v Mariboru, le da so tokrat agresivni Španci zabili za 1:0. Njihova zmaga je zaslužena, smo pa pustili več kot le odličen vtis. Vsi so nam čestitali. Bistveno je, da smo dali vse od sebe, mirne vesti se pogledamo v ogledalo,« je povedal Damir Puškar. Slovenija je dokazala, da ima širšo kakovostno igralsko bazo, kar je dobra vest v luči prihajajočega evropskega prvenstva, ki bo leta 2018 prav v Sloveniji! 

Deli s prijatelji