INCIDENTI

Uefa sprožila disciplinski postopek proti Hrvatom

Objavljeno 12. junij 2012 19.12 | Posodobljeno 12. junij 2012 19.12 | Piše: STA, A. L.

Najhujše incidente so povzročili ruski navijači.

NYON – Evropska nogometna zveza je danes sprožila disciplinski postopek proti Hrvaški nogometni zvezi, saj so navijači hrvaške reprezentance na nedeljski tekmi proti Irski prižigali bakle in metali predmete na igralno površino. Uefa se bo s primerom podrobneje seznanila v petek, hrvaško zvezo pa po pravilnikih Uefa čaka denarna kazen.

Trije goli, trije incidenti

Dve bakli sta na omenjeni tekmi zagoreli že kmalu na začetku tekme, ko je Hrvate v vodstvo v tretji minuti popeljal Mario Mandžukić, štiri pa so zagorele še po zadetku Nikice Jelavića v 43. minuti. Tudi po tretjem golu Hrvatov v 48. minuti je bilo na tribuni videti prižgano baklo.

Hrvati niso edini

Uefa je sprožila tudi disciplinski postopek proti Nemčiji, saj so tudi njihovi navijači na igrišče metali predmete. Zagovarjati se bodo morali še Portugalci, saj so njihovi igralci ob izhodu na igrišče v drugem polčasu zamujali.

Najhujše incidente so povzročili ruski navijači, ki so prižigali bakle, nosili nacionalistične zastave in izzvali pretep. Pod drobnogledom Uefe bodo prav tako rasistični izpadi na tekmah med Španijo in Italijo ter Rusijo in Češko.

Deli s prijatelji