HULIGANI

Uefa preiskuje incident na tekmi med Črno goro in Rusijo

Objavljeno 30. marec 2015 21.57 | Posodobljeno 30. marec 2015 21.58 | Piše: STA, P. Pa.

Gledalci so že v 20. sekundi tekme z baklo zadeli v glavo vratarja Rusije Akinfejeva.

NYON – Krovna evropska nogometna zveza (Uefa) je sprožila preiskavo dogodkov na petkovi kvalifikacijski tekmi za EP 2016 med Črno goro in Rusijo. Dvoboj so zaznamovali navijaški incidenti, ruski vratar Igor Akinfejev je v glavo dobil baklo, tekmo pa so dokončno prekinili v 67. minuti.

Bakla v glavo

Dvoboj v Podgorici so žal zaznamovali huligani na tribunah. Tekma se je komaj dobro začela, ko so v 20. sekundi z baklo zadeli v glavo vratarja Rusije, ki so ga morali oskrbeti v bolnišnici. Tekma se je nato po več kot polurni prekinitvi vendarle nadaljevala.

A konca ni imela, saj so navijači najprej povzročili novo, 18-minutno prekinitev ob začetku drugega dela, dokončno pa je sodnikom in igralcem prekipelo v 67. minuti, ko je s tribun v glavo gostujočemu branilcu Dmitriju Kambarovu priletel še vžigalnik.

Uefa bo vse skupaj proučila

Uefa je sporočila, da bo uvedla preiskavo proti domači nogometni zvezi zaradi slabe organizacije tekme in vedenja navijačev, povsem nedolžni pa niso bili niti ruski navijači, saj so tudi oni prispevali svoj delež k izgredom.

 

Deli s prijatelji