POTRJENA KAZEN

Uefa ponovno zavrnila pritožbo Legie, Maribor v boj s Celticom

Objavljeno 14. avgust 2014 18.32 | Posodobljeno 14. avgust 2014 18.32 | Piše: STA, S. U.

Uefa je danes sporočila, da je njena pritožbena komisija obravnavala še eno pritožbo Legie ter potrdila kazen, ki sta jo izrekli njeni komisiji za nadzor in disciplino.

NYON – Evropska nogometna zveza (Uefa) je tudi na drugi stopnji zavrnila pritožbo varšavske Legie zaradi kazni v kvalifikacijah lige prvakov. To pomeni, da je v tretji krog kvalifikacij uvrščen škotski Celtic, prav ta klub pa bo tekmec slovenskega prvaka Maribora v boju za elitno evropsko tekmovanje.

Uefa je danes sporočila, da je njena pritožbena komisija obravnavala še eno pritožbo Legie ter potrdila kazen, ki sta jo izrekli njeni komisiji za nadzor in disciplino.

Varšavski klub je na igrišču sicer dobil obe tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakov proti škotskemu (s 4 : 1 in 2 : 0), toda ker je na povratni tekmi v 88. minuti v igro vstopil Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice nastopa, je nato za zeleno mizo tekmo dobil Celtic s 3 : 0. Skupni izid je bil tako 4 : 4, Škoti pa so napredovali zaradi gola v gosteh.

Poljaki so se na odločitev pritožili, ker so menili, da je nesorazmerna s prekrškom, ki ga je naredil trener kluba z napačno menjavo. Legia je že napovedala pritožbo še na zadnjo stopnjo, ki ji je preostala, mednarodno razsodišče (Cas) v Lozani.

»Pritožbena komisija Uefe je zavrnila pritožbo poljskega kluba ter s tem potrdila odločitve svojih kontrolnih in nadzornih organov na prvi stopnji,« se je glasilo pojasnilo Uefe o tem primeru.

Maribor bo prvo tekmo s Celticom igral 20. avgusta doma, povratna bo 26. avgusta v Glasgowu.

Deli s prijatelji