RASIZEM

Uefa kaznovala Mariborčane

Objavljeno 05. avgust 2014 15.37 | Posodobljeno 05. avgust 2014 15.37 | Piše: D. P., STA

Na severni strani stadiona so se gostujoči navijači stepli med seboj. Policisti so šest kršiteljev pridržali in jim izdali plačilne naloge.

MARIBOR – Evropska nogometna zveza je zaradi rasističnega vedenja gledalcev kaznovala štiri evropske klube, med njimi tudi Maribor. Za kazen bodo morali Štajerci na naslednji evropski tekmi zapreti del tribun. Kazen se nanaša na drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov. Maribor je 23. julija v Ljudskem vrtu gostil Zrinski iz Mostarja in se po zmagi z 2 : 0 uvrstil v nadaljnje tekmovanje.

Na tekmi je prišlo do nekaj neredov na tribunah. Na severni strani stadiona so se gostujoči navijači stepli med seboj. Policisti so šest kršiteljev pridržali in jim izdali plačilne naloge. Na istem delu tribune sta nato dva gostujoča navijača prižgala bakli, po koncu tekme, ko so se igralci Zrinskega v spremstvu policistov vračali proti Ptuju, pa so neznanci z nadvoza na Koroškem mostu v Mariboru metali kamenje v avtobus in pri tem poškodovali steklo.

Poleg Maribora je Uefa kaznovala še Steauo iz Bukarešte, madžarski Debrecen in klub Čikura Sačkere iz Gruzije.

Uefa je v zadnjem letu močno poostrila nadzor nad prekrški, povezanimi v rasizmom na nogometnih stadionih. V svojem pravilniku ima zapisano, »da vsakršna oblika rasizma pomeni hudo kršitev disciplinskega pravilnika in je kaznovana z ostrimi sankcijami«.

Deli s prijatelji