SLOVO

Udovič ni več športni direktor Olimpije

Objavljeno 08. april 2014 19.31 | Posodobljeno 08. april 2014 19.46 | Piše: Rok Tamše

Športni direktor Olimpije Sašo Udovič je dobil odpoved, ker je javno zahteval zamenjavo trenerja Milorada Kosanovića.

Predsednik NK Olimpija Izet Rastoder.

LJUBLJANA – 9. decembra lani smo poslušali vznesene besede o novi zgodbi nogometne Olimpije, točno štiri mesece pozneje pa je športni direktor Sašo Udovič dobil odpoved. V uradnem sporočilu iz kluba ne navajajo razlogov, ampak so zapisali zgolj, da je to najboljše za klub.

Prejšnji teden je Udoviču prekipelo, ko je Olimpija izpadla iz pokalnega tekmovanja proti Mariboru. Prek medijev je zahteval, da klub odpusti trenerja Milorada Kosanovića, ali pa bo odšel sam. Predsednik Izet Rastoder ni sprejel ultimata nekdanjega reprezentančnega napadalca in mu je včeraj dal odpoved.

»Prevečkrat sem že bil onemogočen, da bi kaj storil v vlogi športnega direktorja. Imam načrt za prihodnost Olimpije, toda v vodstvu se očitno s tem ne strinjajo. Žal mi je kluba, ki pet let dosega slabe rezultate in izgublja ugled. Prišel sem zelo motiviran in z željo, da obrnemo Olimpijo v pravo nogometno smer, a žal ni šlo,« je bil jasen Udovič. »Ne gre mi za lastno funkcijo in plačo. Zavzemam se za uspešno Olimpijo. Nočem biti marioneta nikjer in od nikogar. Prepričan pa sem, da bodo morali v klubu opraviti korenite spremembe na vseh ravneh, če bodo želeli imeti uspešno Olimpijo.«

Več o tem si preberite v jutrišnji časopisni izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji