CILJAJO NA OBSTANEK

Tudi Robi Prosinečki navija za NK Krško

Objavljeno 28. februar 2016 10.52 | Posodobljeno 28. februar 2016 10.54 | Piše: Drago Perko

V novem prvoligašu si želijo hitro zagotoviti obstanek v prvi ligi, v pomoč bodo tudi nasveti nekdanjega legendarnega nogometaša, ki je danes selektor Azerbajdžana

Obstanek v prvi ligi je cilj nogometašev Krškega, pravi predsednik kluba Boštjan Blažinčič. 
Foto: NK Krško

KRŠKO – Kakšen pust, zimo so pregnali nogometaši, ki so včeraj začeli spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. V njej igrajo tudi igralci iz jedrskega Krškega.

Priimek, ki odpira vrata

»Jeseni smo se veliko naučili. Smo zadnji, a se ne predajamo, štiri ekipe loči le nekaj točk. Jeseni nismo točno vedeli, v kaj se podajamo. Zdaj vemo, naš cilj, obstanek v ligi, pa je povsem realen,« je prepričan o uspehu predsednik kluba Boštjan Blažinčič, ki je v četrtek fante odpeljal na večerjo. »Smo kot družina, borimo se za klub, proračun za sezono je zagotovljen. A saj veste – v športu ni lahko. Želimo si, da bi našli generalnega pokrovitelja ali kar strateškega partnerja,« predsednik naglas pove o še svetlejši prihodnosti kluba.

V Krškem ne skrivajo, da jim pri delu pomaga tudi družina Prosinečki. »Ko sem postal predsednik kluba, sem se obdal z ljudmi, ki so mi lahko v pomoč. Takoj sem pomislil na Svena Danijela Prosinečkega,« predsednik pojasni, kako je brat nekdanjega asa postal član upravnega odbora slovenskega kluba. »Saj bi pomagal tudi Robi, a je večinoma v Azerbajdžanu, kjer je selektor reprezentance,« nadaljuje predsednik. Pravi pa, da pozorno spremlja rezultate Krškega, ogleda si tudi katero od tekem, če je le v Sloveniji. »Priimek Prosinečki nam odpira številna vrata tako pri pokroviteljih kot dobaviteljih. A kot je to pri poslu v navadi, rezultati niso vidni čez noč, za vse je potreben čas,« nadaljuje Boštjan Blažinčič.

Kljub temu nas preseneča, kako je Prosinečki našel pot v Krško, ki resda ni daleč od njegovega rojstnega kraja. »Z Robijem in Svenom smo družinski prijatelji, sta kot moja brata, skupaj smo se igrali. Prihajam z Bizeljskega, Robi in Sven pa sta živela v vasi Čemehovec, ki je na hrvaškem ozemlju, a je po zraku le pol kilometra stran. Skupaj smo hodili tudi na morje,« še pove Blažinčič.

V Krškem so ponosni na delo nogometne šole, ki jo vodi Rok Zorko. Trije njihovi igralci so v tujini: Vanja Drkušić je odšel v nizozemski Heerenven, Luka Guček v španski Betis, Luka Kerin pa v italijanski Inter. »Vemo, da je naša šola med boljšimi v Sloveniji. Verjamem, da bomo še govorili o takih selitvah,« verjame prvi mož kluba iz Krškega. 

Deli s prijatelji