EVROPSKA LIGA

Trije goli Liverpoola za finale proti Sevilli

Objavljeno 06. maj 2016 01.35 | Posodobljeno 06. maj 2016 01.35 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Liverpoola so na povratni tekmi polfinala evropske lige odpravili Villarreal, v finalu v Baslu pa se bodo srečali s Sevillo, ki je izločila Šahtar.

V finalu nogometne evropske lige bosta zaigrala branilka naslova Sevilla in Liverpool. Andaluzijci so s skupnim izidom 5 : 3, nocoj je bilo 3 : 1, ugnali Šahtar iz Donjecka, Liverpool pa je s skupno 3 : 1, danes 3 : 0, izločil Villarreal. Finale bo 18. maja v Baslu.

Dvoboj Liverpoola in Villarreala se je začel zelo spodbudno za domače, saj so povedli že v sedmi minuti, ko je kapetan gostov Bruno Soriano dosegel avtogol po podaji Roberta Firmina in tako izničil prednost svoje ekipe. V 63. minuti so Angleži podvojili prednost, po Firminovi podaji je zadel Daniel Sturridge, ki je žogo od vratnice poslal v mrežo. V 81. minuti je za Angleže zadel še Lallana.

Obračun Seville in Šahtarja, prvi se je končal z 2 : 2, so prav tako odlično začeli gostitelji. V deveti minuti je vezist Šahtarja Maksim Mališev naredil napako, ki je vodila do petega zadetka Kevina Gameira na zadnjih petih tekmah evropske lige. Toda Ukrajinci so imeli žogo več v posesti, tudi več strelov, v 44. minuti pa so tudi izenačili. Marlos je z lepo podajo našel Eduarda, ki je iz bližine zadel za 1 : 1.

Že v 47. minuti pa je znova udaril Gameiro, ki je žogo potisnil v prazno mrežo po podaji Grzegorza Krychowiaka. Andaluzijci so prednost še povišali v 59. minuti, ko je zadel Mariano z lepim strelom od daleč. 

Deli s prijatelji