NOGOMET

Triglavani iščejo slabosti Maribora

Objavljeno 22. julij 2017 10.20 | Posodobljeno 22. julij 2017 10.21 | Piše: Rok Tamše

V 2. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije jutri ob 20.20 derbi med Gorico in Olimpijo.

Se bo golgeter Maribora Luka Zahovič predstavil gorenjskim ljubiteljem nogometa? Foto: pigac.si

LJUBLJANA – Aluminij in Krško sta sinoči v Kidričevem odprla 2. krog državnega prvenstva nogometašev, preostale tekme pa bodo danes in jutri. Danes je v središču pozornosti dvoboj prvakov. Povratnik v Prvo ligo Telekom Slovenije in prvak druge lige Triglav bo že v popoldanskih urah gostil državne šampione iz Maribora. Na stadionu v kranjskem športnem parku nimajo razsvetljave, zato bodo igralci in gledalci trpeli v neznosni vročini. Tekma bi lahko bila tudi kakšno uro pozneje, a se morajo pri Nogometni zvezi Slovenije prilagoditi ugodnejšim televizijskim terminom.

Slabe razmere gor ali dol, triglavani bodo pod taktirko trenerja Tončija Žlogarja poskušali zagreniti življenje gostom, za katerimi je težka preizkušnja v sredo z Zrinjskim. Strateg Maribora Darko Milanič bo opravil nekaj igralskih rotacij, že v sredo namreč njegovo moštvo čaka nov evropski obračun z Islandci. Na voljo ima dovolj kakovostnih igralcev, ki bi morali izkoristiti priložnost za osvajanje novih prvenstvenih točk. Na drugi strani ima Žlogar nekaj skrbi s sestavo prve enajsterice, saj sta lažji poškodbi staknila kapetan in vratar Elvis Đafić in Vlado Šmit. Izkušenih prvoligaških igralcev orli nimajo ravno na pretek. Eden takšnih je napadalec Luka Majcen (172 tekem in 27 golov v PLTS). »Na vsaki tekmi je treba verjeti v pozitiven rezultat. Če ekipa ne verjame vase in pozitiven rezultat, je bolje, da se na igrišču sploh ne pojavi. Mogoče lahko iščemo svoj trenutek pri osredotočenosti Maribora na Evropo, a vseeno ne smemo pozabiti, da igramo proti aktualnim prvakom,« opozarja Majcen, o razliki med prvo in drugo ligo pa meni: »Odigral sem že veliko tekem v prvi ligi in vsekakor je razlika med prvo in drugo ligo. 

"Če ekipa ne verjame vase in v pozitiven rezultat, je bolje, da se sploh ne pojavi na igrišču," meni napadalec Triglava Luka Majcen.

Mogoče še ni bila tako opazna na prvi tekmi, a prihajajo še močnejše ekipe, kjer bo razlika tudi bolj opazna. Osebno sem zelo dobro pripravljen in mislim, da nas čaka lepa in pozitivna sezona.« Sicer so bordo-beli včeraj pozno zvečer na Kranjski noči povabili someščane na današnjo tekmo, pred tem pa jih je sprejel tudi župan Boštjan Trilar. Da jim to le ni vzelo preveč moči.

Derbi kroga bo jutri zvečer v Novi Gorici, kjer se bosta udarila Gorica in Olimpija. Zanimivo bo videti, kako uspešno se bodo po evropskem obračunu s Panioniosom regenerirali Primorci in koliko več od uvodnega obračuna s Celjem lahko ponudi Olimpija. »V Novo Gorico gremo po tri točke. Za to bomo naredili vse. Dobro se pripravljamo na nasprotnika, kar mislim, da bomo tudi pokazali v nedeljo na igrišču. Tudi s psihološkega vidika bi bila nova zmaga zelo dobrodošla, predvsem pa si želimo navijačem dokazati, da smo pravi,« napoveduje branilec zmajev Kenan Bajrić. Trener Igor Bišćan ima na voljo tudi dva vezista: novinca Daria Čanađijo in Alexandruja Cretuja. Pari 2. kroga PLTS so: Aluminij-Krško (včeraj), Triglav-Maribor (glavni sodnik Damir Skomina; danes ob 16.50), Rudar-Ankaran (Andrej Žnidaršič; danes ob 20. uri), Domžale-Celje (Bojan Mertik; jutri ob 18. uri), Gorica-Olimpija (Dragoslav Perić; jutri ob 20.20). 

Deli s prijatelji