SNL

Triglav po petih krogih končno do zmage, Olimpija boljša od Gorice

Objavljeno 30. september 2012 20.53 | Posodobljeno 30. september 2012 20.53 | Piše: S. J., STA

Nogometaši Gorice so izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0 : 1 (0 : 1).

Mladi so odlično začeli kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu 2013

KRANJ, NOVA GORICA – Nogometaši kranjskega Triglava so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili premagali Luko Koper s 4 : 0 (1 : 0). Kranjski nogometaši so prvič v zadnjih petih krogih zmagali. Zadnjeuvrščeno moštvo je tokrat povsem dotolklo doslej tretjo ekipo prvenstva Koper, saj mu je nasulo kar štiri gole (toliko, kot jih je Triglav dosegel v prejšnjih 11 tekmah). Junak je bil z dvema zadetkoma Enis Đurković. Na drugi strani je Koper doživel drugi zaporedni poraz, a vsaj začasno zadržal tretje mesto.

Dober začetek tekme

Kranjčani so odlično začeli tekmo proti Primorcem, saj so že v deveti minuti povedli, ko je po podaji Petra Stojnića z desetih metrov zadel Matej Poplatnik. Gostujoči trener je v uvodu drugega polčasa okrepil napad ekipe. Mitja Lotrič in Ivan Brečević sta pripomogla h koprskemu pritisku proti domačim vratom, toda Triglav je prav v obdobju koprskega naleta podvojil prednost. Đurković je z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je z roko igral Matej Mavrič-Rožič, tako da je sodnik Emir Huselja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Đurković.

Guberac predčasno z igrišča

Isti igralec je poskrbel tudi za tretji Triglavov gol. V 71. minuti so domači izpeljali protinapad, Stojnić je lepo našel Đurkovića, ki je nato rutinirano premagal Hasića. Ta je klonil znova v 76. minuti. Vlado Šmit je izvedel prosti strel, Hasić je žogo odbil, a le do Edvina Zolića, ki jo je pospravil v mrežo. Tekma je bila tako dokončno odločena, za nameček pa je v 86. minuti moral Ivica Guberac zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča. 

Zmaga Olimpije

Nogometaši Gorice so v 12. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0 : 1 (0 : 1).

Ljubljanski nogometaši so pod vodstvom Andreja Razdrha vpisali še peto prvenstveno zmago zapored. Zeleno-beli so v Novi Gorici upravičili (vsaj v prvem polčasu) vlogo favorita in z novimi tremi točkami utrdili svoje drugo mesto na lestvici. Na drugi strani Novogoričani že šest tekem niso okusili slasti zmage, tako da so v spodnjem delu lestvice – bliže dna kot sredine.

Prvi gol že v 12. minuti

Ljubljančani so tekmo začeli z nekdanjima igralcema Gorice v napadu. Eden od njiju, William Franklin Vicente, je svoji nekdanji ekipi hitro zadal udarec, saj je v 12. minuti poskrbel za vodstvo Olimpije, ko je pred golom preusmeril žogo v mrežo po podaji Erika Salkića z leve strani.

Dolgčas na igrišču

Gostujoči trener Andrej Razdrh pa je moral že v 22. minuti opraviti prvo menjavo, poškodovanega desnega bočnega branilca Bobana Jovića je zamenjal Inigo Sarasola. Novogoričani so prvi strel – prek Mihe Mevlje – sprožili šele v 31. minuti. Ljubljančani so do konca polčasa umirili igro, tako da priložnosti ni bilo več.

Uvod drugega polčasa prav tako z izjemo nekaj nenatančnih strelov ni postregel s posebej razburljivimi dogodki.

Deli s prijatelji