PRVA LIGA

Triglav in Luka Koper remizirala

Objavljeno 02. april 2014 22.02 | Posodobljeno 02. april 2014 22.02 | Piše: STA, Mo. S.

Nogometaši kranjskega Triglava in Luke Koper so igrali neodločeno 2 : 2 (1 : 1).

KRANJ – Nogometaši kranjskega Triglava so v zaostali tekmi 23. kroga 1. SNL igrali neodločeno 2 : 2 (1 : 1) z Luko Koper.

Domači so odlično začeli tekmo, saj so v šesti minuti povedli, po podaji Vlada Šmita s kota je z glavo zadel Lamin Diallo. Potem ko so bili domači bolj razigrani v uvodu tekme, so Koprčani prvič resneje zagrozili v 22. minuti, ko je po podaji Gorana Galešića z desne strani zgrešil Jaka Štromajer. Koper je imel v 27. minuti novo lepo priložnost, saj je po prekršku nad Matejem Palčičem dobil 11-metrovko. To je zanesljivo izvedel Galešić in tako prišel do svojega 10. zadetka v sezoni in že kar 6. na tekmah s Triglavom. 

Po zadržanem začetku drugega polčasa so prvi zagrozili domači nogometaši, strel Vlada Šmita po kotu pa je ustavil vratar gostov Simčič, ki je bil uspešen tudi nekaj minut zatem ob poskusu Redžića. Galešič je nato prvič v nadaljevanju resno preizkusil domačega vratarja Curanovića, ki pa je bil tudi zbran. Kranjčani pa so nato še drugič na tekmi povedli, v 69. minuti je sodnik pokazal na belo točko, zanesljivi izvajalec pa je bil Uroš Palibrk. A gostje so se vrnili tudi po drugem zaostanku in v 84. minuti izenačili, po podaji s prostega strela je bil v kazenskem prostoru domačih najvišji Miroslav Čovilo ter s strelom z glavo premagal vratarja Curanovića, to pa je bil tudi končni izid dvoboja, po katerem zdaj Koprčani za Mariborom zaostajajo dve točki (44 : 46), Kranjčani pa so se predzadnji Krki približali na tri (18 : 21).

Triglav bo v soboto v 25. krogu gostil Maribor, Koprčani pa bodo gostovali v Domžalah.

Deli s prijatelji