NK OLIMPIJA

Trend odhodov iz Olimpije: nogometaše zapušča še Smiljanić

Objavljeno 21. april 2016 23.27 | Posodobljeno 21. april 2016 23.27 | Piše: STA, S. U.

Olimpijo bo proti Krškemu na trenerski klopi vodil Dejan Kopasić.

LJUBLJANA – Medtem ko se nogometaši vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije Olimpije iz Ljubljane pripravljajo na sobotno tekmo 31. kroga, ko bodo v Stožicah gostili Krško, je njihove vrste zapustil še dozdajšnji prvi pomočnik Radoje Smiljanić. Olimpijo bo proti Krškemu na trenerski klopi vodil Dejan Kopasić, poroča spletna stran ljubljanskega kolektiva.

Trend odhodov iz vrst zeleno-belih se nadaljuje. V ponedeljek se je predsednik kluba Milan Mandarić razšel s trenerjem Markom Nikolićem, včeraj je klub zapustil športni direktor Ranko Stojić, po današnjem sestanku pa je sporazumno odšel še Smiljanić.

»Po tehtnem premisleku in pogovoru s predsednikom Milanom Mandarićem sem se odločil, da svoje mesto prepustim nekomu drugemu. Glede na to, da sem v Olimpijo prišel skupaj s kolegom in obenem z dobrim prijateljem Markom Nikolićem, je z moralnega vidika moja odločitev povsem logična in pričakovana. Igralcem in kolegom iz strokovnega vodstva želim veliko sreče na poti do tako želenega naslova državnega prvaka. Olimpijo zapuščam s težkim srcem,« je za klubsko spletno stran dejal Smiljanić.

Proti trenutno sedmouvrščeni ekipi Prve lige Telekom Slovenije bo tako Olimpijo s trenerske klopi vodil Kopasić, ki je do zdaj opravljal vlogo drugega pomočnika, zdi pa se, da je ljubljanski klopi vse bliže italijanski strokovnjak Rodolfo Vanoli, ki dobro pozna slovenske nogometne razmere, saj je bil nekaj let trener Kopra, ki ga je zapustil septembra lani.

Deli s prijatelji