POD DROBNOGLEDOM

Tekma Maribor – Brugge prirejena?

Objavljeno 17. oktober 2013 17.00 | Posodobljeno 17. oktober 2013 17.10 | Piše: D. P., STA

O obtožbah nekdanjega sodelavca Fife Mariborčani pravijo, da so nesmiselne in neutemeljene.

Kaj se je dogajalo na tekmi v Mariboru?

LJUBLJANA – Nekdanji sodelavec Evropske nogometne zveze (Uefa) Rudolf Stinner trdi, da je bila tekma evropske lige med Mariborom in belgijskim klubom Brugge prirejena. Maribor je na omenjeni tekmi 30. novembra 2011 do 73. minute vodil s 3 : 0, potem pa do konca tekme dobil štiri gole in tekmo izgubil s 3 : 4.

Prikrojen?

Stinner je po poročanju spletne strani Sportklubtv.si dejal, da je bil izid tekme med Mariborom in Bruggejem prikrojen. Nemška televizija ARD je v ponedeljek v dokumentarnem filmu, ki je govoril o stavniški mafiji, omenila tudi omenjeno tekmo v Ljudskem vrtu.

Povečana vplačila

Stinnerju naj bi naročili, da naj bo pozoren na to tekmo, saj bodo 20 minut pred koncem vplačane velike vsote na zmago gostov. Na obtožbe Stinnerja se je že odzval takratni trener Belgijcev Nemec Christoph Daum, ki trdi, da je bila zmaga plod truda njegove ekipe in taktike. Proti Mariboru je igral s tremi napadalci, vijoličasti pa so še naprej igrali odprto.

Odziv Mariborčanov

»Z nesmiselnimi, neutemeljenimi obtožbami se ne ukvarjamo. Smo športniki, neumnosti nas ne zanimajo. NK Maribor sodi med redne udeležence evropskih pokalov in ni v nobeni preiskavi. Evropska unija (EU) in Evropska nogometna zveza (UEFA) imata odlične mehanizme nadzora za preprečevanje ter razkrivanje morebitnih manipulacij. Proti osebam, ki blatijo ime našega kluba, se bomo borili z vsemi razpoložljivimi sredstvi in smo zadevo že predali naši pravni službi,« so sporočili iz Nogometnega kluba Maribor.
 

Deli s prijatelji