ŽELIJO TROFEJO

Tavaresu pomaga bog, da bi le zrušil Celtic

Objavljeno 12. avgust 2014 09.14 | Posodobljeno 11. avgust 2014 22.50 | Piše: Rok Tamše

V moštvu Maribora je prvi prekletstvo neučinkovitosti premagal kapetan Marcos Tavares. Olimpija se je vrnila z zmago, v Luki Koper pa so nezadovoljni po domačem porazu s Celjani.

Goran Galešić je skrivnostno manjkal na zadnji tekmi Luke kopra. (foto: Tomi Lombar)

Mariborčani sredi poletja ne poznajo niti kančka sprostitve, kaj šele odmora. Potem ko so v soboto premagali Gorico v tekmi za prvenstvene točke, se zdaj pripravljajo na osvojitev superpokalne lovorike proti istemu nasprotniku, vendar bodo jutri zvečer gostovali v Novi Gorici. V vijoličnem taboru je minuli vikend najbolj odleglo kapetanu Marcosu Tavaresu, ki je po dolgem postu dosegel prvi zadetek v tej sezoni. »Po dolgem času sem zadel. Bog mi je pomagal, ekipa prav tako, vesel sem, da smo dobro igrali. Zame je ta gol pomemben tudi iz psihološkega stališča, želim tako nadaljevati. Še enkrat hvala ekipi, ki je vse naredila, da lahko zatresem mrežo. Zato mi je uspelo,« je dejal Tavares, ki je v 301. tekmi v dresu Maribora (rekorder je Tomislav Prosen s 377 nastopi) zabil 120. gol in je vodilni strelec v zgodovini kluba. Več kot omenjena statistika mu pomeni osvajanje lovorik. »Veliko igralcev je zapustilo ekipo Gorice, zdaj imajo spremenjeno zasedbo, a to ne pomeni, da bo naloga lažja. V sredo bo na igrišču nova zgodba, se pa naš cilj ne spreminja. Želimo trofejo, še eno zmago in vse bomo naredili, da bi nam uspelo,« je napovedal Brazilec, ki bi mu rada sledila tudi Jean-Philippe Mendy in Nusmir Fajić. Nova zmaga pomeni tudi dodatno spodbudo pred prvo tekmo s škotskim Celticom v play-offu za ligo prvakov, dvoboj v Ljudskem vrtu bo v sredo, 20. avgusta.

Ačimović spreminja seznam

Medtem se je Olimpija po dolgem vnovičnem pripravljalnem obdobju (zaradi preloženih tekem z Mariborom in Luko Koper) ter vrnitvi športnega direktorja Mileta Ačimovića izkazala z visoko zmago proti novincu Radomljam. Zmaji so bili v prvem polčasu nekoliko v krču, potem pa je bila razlika v kakovosti očitna. Kaj podobnega bi si Ačimović in trener Darko Karapetrović želela videti tudi v obračunih z močnejšimi tekmeci. Ačimović je že potegnil prvi potezi, v zeleno-beli tabor je pripeljal 26-letnega hrvaškega branilca Hrvoja Spahijo, iz Celja pa v Stožice vrnil 20-letnega vezista Miho Zajca. Ta čas torej poteka doselekcioniranje moštva, hkrati pa se Ačimović še dogovarja z napadalcem Dejan Djermanovićem o znižanju pogodbe. Kot kaže, vratarja Elvisa Džafića in Matije Škarabota, ki prav tako ne privolita v popravke v pogodbah, v bodoče ne bo na seznamu članov ekipe.

Kratek stik med Vanolijem in Galešićem?

Nekaj nesporazumov je bilo tudi na Obali, nazadnje kar v celotni ekipi na zelenici Bonifike. Podprvak Luka Koper je namreč doma proti Celju nepričakovano pokazal bledo igro brez prave energije in prepričljivo izgubil. Če je temu botrovalo dejstvo, da je bil predsednik Ante Guberac na dopustu, se bodo zadeve prav gotovo hitro uredile. Šef je namreč spet doma, po naših informacijah pa bo moral zgladiti tudi grbine v odnosu med trenerjem Rodolfom Vanolijem in prvim asom Goranom Galešićem. Vzkipljivega Srba na zadnji tekmi ni bilo niti na klopi za rezervne igralce, zato pa je tam sedel Matej Pučko, ki mu je splaval po vodi prestop v splitski Hajduk. Omeniti velja, da za Galešića ves čas obstaja povpraševanje v tujini, in verjetno tudi to seje nemir v glavi odličnega 25-letnega vezista, ki bi lahko imel odlično sezono s kanarčki. Če bo le našel notranji mir. Prestopni rok sicer traja do konca avgusta.
 

Radomlje in Gorica še brez točke

V četrtem krogu Prve lige telekom Slovenije so bili doseženi naslednji izidi – Krka : Zavrč 2:3 (400 gledalcev; Žiga Kastrevec 56., 86.; Doris Kelenc 20.-11m, 38.; Dino Kresinger 36.; rdeči karton za Andreja Dugolina v 61. pri Zavrču), Radomlje : Olimpija 1:4 (1700 gledalcev; Tomaž Avbelj 5.; Aleksandar Rodić, 41., Nik Omladič 52., Kenan Bajrić 72., Marko Vukčević 81.), že v soboto pa Luka Koper : Celje 0:2, Rudar : Domžale 0:1, Maribor : Gorica 2:1. Vrstni red: Domžale 12 točk, Maribor (tekma manj) 9, Zavrč 9, Olimpija (dve tekmi manj), Celje in Luka Koper (tekma manj) po 6, Rudar in Krka po 3, Gorica in Radomlje 0:0. Pari 5. kroga: Zavrč – Luka Koper (v petek ob 17.30), Cele – Maribor (v soboto ob 17. uri), Domžale : Krka (v soboto ob 20. uri), Olimpija – Rudar (v soboto ob 20.05) in Gorica – Radomlje (v nedeljo ob 20. uri).

 

Deli s prijatelji