1. SNL

Tavares in tovariši na startu z Zavrčem

Objavljeno 29. junij 2013 12.02 | Posodobljeno 29. junij 2013 12.03 | Piše: Rok Tamše

Znani so pari nogometne Prve lige Telekom Slovenije za sezono 2013/14.

Mariborski Brazilec Marcos Tavares je na žreb prišel v družbi žene in sina, na desni pa je direktor NK Maribor Bojan Ban. Foto: Črt Majcen

Cvet slovenskega klubskega nogometa se je pred začetkom nove sezone zbral na Brdu pri Kranju, kjer so na kratko preleteli dogajanje v minuli sezoni, podelili lovorike najboljšim in izžrebali spored v prvi in drugi ligi ter dvoboje prvega kroga v tekmovanju za pokal Slovenije. Ker je bil predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleksander Čeferin odstoten, je bil šef parade generalni sekretar Aleš Zavrl. V kratkem in odločnem nagovoru se je dotaknil netransparentnega poslovanja ter napačnih poslovnih in športnih potez murskosoboške Mure 05, ob tem pa je poudaril še: »Najostreje je treba obsoditi nasilje navijačev in do tega imeti ničelno toleranco. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da na stadionih ne bi bilo divjanja. Novosti se obetajo tudi na medijskem in sponzorskem področju, tako da bo nogomet še prijaznejši do privržencev.« Glavni partner še naprej ostaja podjetje, po katerem Prva liga Telekom Slovenije (PLTS) tudi nosi ime.

Tokrat sta ga spremljala tudi žena in sin

Pred fotografskimi objektivi so kajpada najbolj blesteli Mariborčani, ki so dobili priznanja za vse lovorike, kot najboljši strelec sezone (17 zadetkov) jo je dobil tudi brazilski napadalec Marcos Tavares. Tokrat sta ga spremljala tudi žena in sin, ki je radovedno preverjal videz in težo nove očkove trofeje. »Ob domačih kronah bomo letos napadli še ligo prvakov. Pet let sem že v Mariboru, napočil je čas, da zaigramo tudi v evropski eliti. Vse bomo storili za to. Tega si zelo zelo želim. Upam, da bo tudi bog na naši strani,« je med drugim za Slovenske novice povedal Tavares. Najučinkovitejša strelca v drugoligaškem prvenstvu sta bila Josip Golubar (Zavrč) in Amer Krcić (Roltek Dob), oba s 13 zadetki.

Prvoligaška sezona se bo začela 13. julija, že 7. julija bo v celjski Areni Petrol ob 20. uri tekma za superpokal med Mariborom in Olimpijo. Državni in pokalni prvaki bodo zaradi Tavaresovega mešanja kroglic na odprtju prvenstva v Ljudskem vrtu gostili prvaka druge lige Zavrč, drugi novinec med najboljšimi, novomeška Krka, pa bo gostovala pri Luki Koper. Preostali pari so: Olimpija – Rudar, Celje – Domžale in Triglav – Gorica. Že v 4. krogu (3. avgusta) bo večni prvenstveni derbi med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani.

Deli s prijatelji