POKAL KONFEDERACIJ 2013

Tahiti dobil šestico, a zabil zgodovinski gol

Objavljeno 18. junij 2013 01.17 | Posodobljeno 18. junij 2013 02.43 | Piše: STA, S. U.

Na nogometnem pokalu konfederacij so v drugi tekmi skupine B so Nigerijci s 6 : 1 (3 : 0) premagali Tahiti.

BELO HORIZONTE – Na nogometnem pokalu konfederacij v Braziliji so v drugi tekmi skupine B Nigerijci s 6 : 1 (3 : 0) premagali Tahiti. V prvi tekmi skupine je danes ponoči po slovenskem času Španija premagala Urugvaj z 2 : 1, v uvodnih dvobojih skupine A pa je Brazilija s 3 : 0 odpravila Japonsko, Italija pa z 2 : 1 Mehiko.

Zgodovinski prvi dvoboj na veliki sceni

Že pred tekmo je bilo jasno, da prvaki Oceanije proti afriškim nimajo nobene možnosti, a so se zgodovinskega prvega dvoboja na veliki sceni lotili zagrizeno in srčno. Tudi gledalci v Belo Horizonteju so se postavili na njihovo stran in jih nagradili za vsako lepo potezo, tako navijači na stadionu kot nogometaši polinezijske otoške države pa so se najbolj razveselili v 54. minuti, ko je Jonathan Tehau dosegel zadetek za svojo ekipo in ga proslavil, kot da bi zadel v finalu svetovnega prvenstva.

Takrat je sicer le znižal prednost tekmecev, ki so imeli premoč vso tekmo in dali tri gole že v prvem polčasu. Nnamdi Oduamadi je v prvem delu zadel dvakrat (10. in 26. minuta), dodal še gol v 76. minuti, dvakrat pa je bil uspešen še Uwa Echiejile (5., 80.). Tahitijski junak Tehau je bil nato tudi osmoljenec, saj je z avtogolom v 69. minuti poskrbel za enega od šestih zadetkov Nigerije.

Začenja se drugi krog

V tej skupini bosta tekmi drugega kroga na sporedu v četrtek, ob 21. uri bosta igrala velikan in palček svetovnega nogometa, svetovni in evropski prvak Španija ter Tahiti, opolnoči pa Nigerija in Urugvaj. V skupini A se bo tekmovanje nadaljevalo v sredo z večerno tekmo med Brazilijo in Mehiko ter nočno med Italijo in Japonsko.
 

Deli s prijatelji