NOGOMET

Svetovno prvenstvo vendarle novembra in decembra?

Objavljeno 19. februar 2015 15.38 | Posodobljeno 19. februar 2015 15.38 | Piše: D. P., STA

Datumski okvir prvenstva bo zakoličil izvršilni odbor Fife prihodnji mesec na seji v Zürichu.

LJUBLJANA – Ni več nobenih dvomov, svetovno prvenstvo v nogometu, ki ga bo leta 2022 gostil zalivski Katar, bo potekalo pozimi, novembra in decembra, v hladnejšem obdobju arabskega koledarja, je v najnovejši izdaji glasne govorice potrdila ameriška športna revija Sports Illustrated.

Uradno prihodnji mesec?

Ameriška športno-novinarska franšiza v lasti medijskega konglomerata Time Warner je za potrditev informacije pridobila več neodvisnih virov, ne nazadnje pa je ključen podatek, da bo Mednarodna nogometna zveza Fifa prihodnji teden na sestanku v Dohi dorekla priporočene in že skorajda povsem dorečene datume prvega svetovnega nogometnega prvenstva v arabskem svetu. Datumski okvir prvenstva pa bo zakoličil izvršilni odbor Fife prihodnji mesec na seji v Zürichu.

Do 50 stopinj

Fifa se je očitno zanesla na zdravniška priporočila ter bo poskušala preprečiti morebitna tveganja in resne posledice za zdravje nogometašev ter udeležencev prvenstva, če bi tega izpeljali v poletnem junijsko-julijskem terminu, ko zalivske države pesti neznosna pripeka s temperaturami, ki lahko dosežejo tudi 50 stopinj Celzija.

Novembrsko-decembrskemu terminu so ostro oporekali v največjih evropskih nogometnih ligah, kajti termin prvenstva bi tako sovpadal s terminom ligaške sezone.

Deli s prijatelji