EVROPSKA LIGA

Sunny začel golijado, Domžale le do remija

Objavljeno 26. julij 2016 09.51 | Posodobljeno 26. julij 2016 09.51 | Piše: R. T.

Sunny Omoregie je zabil prva gola v dresu Maribora, v četrtek na vrsti evropska liga.

Sedemindvajsetletni Sunny Omoregie se je v Ljudskem vrtu predstavil z dvema zadetkoma. Foto Marko Pigac

Potem ko je slovenski prvak Olimpija v 2. krogu nogometne Prve lige Telekom Slovenije osvojil nove tri točke na gostovanju pri Radomljah, je poln izkupiček pobral tudi Maribor v dvoboju z velenjskim Rudarjem v Ljudskem vrtu. Tam je eksplodiral Sunny Omoregie z dvema zadetkoma; Nigerijec je med vijolične prispel to poletje iz Celja skupaj z defenzivnim vezistom Blažem Vrhovcem. Trener Maribora Darko Milanič je malce premešal udarno zasedbo, saj je nekaterim fantom namenil počitek po evropski tekmi z Levskim v Sofiji, kjer so si vijolični priigrali uvrstitev v 3. krog kvalifikacij za evropsko ligo. Že v četrtek bodo odigrali prvo tekmo z Aberdeenom na Škotskem. Strokovno vodstvo in navijače Maribora je razveselila igra v prvem polčasu, ko so gostitelji nadigrali knape, a so dosegli zgolj en zadetek. V nadaljevanju so bili Velenjčani podjetnejši in nevarnejši, a so izkušeni vijolični le nadzorovali potek tekme do zadnjega žvižga sodnika Damirja Skomine. »Res škoda, da si po odlični igri v prvem polčasu nismo priigrali izdatnejše prednosti. Nas pa veseli, da smo osvojili vse tri točke,« je dejal Milanič. Dare Vršič je pred obračunom prejel šopek rož iz rok direktorja kluba Bojana Bana, saj je odigral 100. tekmo v vijoličnem dresu. Razlog za zadovoljstvo ima tudi branilec Rodrigo Defendi, ki se je po poškodbi vrnil na igrišče in odigral 75 minut tekme.

Medtem pa si je drugi slovenski predstavnik v kvalifikacijah za evropsko ligo Domžale privoščil spodrsljaj v Krškem, kjer je bil favorit za zmago, a je remiziral 1:1. Trener Domžalčanov Luka Elsner je v prvo postavo uvrstil le dva nogometaša (Jure Balkovec in Marko Alvir), ki sta v četrtek začela tudi tekmo proti beloruskemu Šahtarju. »Prvič v letošnji sezoni je bila prikazana raven v vseh segmentih igre nizka. Začenši z željo, saj smo lahko med odmorom ugotovili, da je bila nasprotna ekipa preprosto bolj željna uspeha. To se je najbolj videlo pri odbitih žogah, saj nismo bili tam, kjer bi morali biti. V drugem polčasu je bilo vse skupaj nekoliko bolj živahno, kar pa ne pomeni, da je bilo tudi bolj kakovostno. Večkrat smo bili pred njihovim golom in na koncu smo prišli do točke, ki je glede na potek tekme dobrodošla. Remi ni tragedija, smo pa izpustili točki, ki nam bosta zagotovo nekje zmanjkali,« je dejal Elsner, ki je zdaj skupaj s svojimi varovanci že povsem osredotočen na prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij za EL z londonskim West Hamom v četrtek ob 20.45 na stadionu v ljubljanskih Stožicah. Krčani so sicer svoje privržence prijetno presenetili že v prvem krogu, ko so iztržili točko v Velenju, z igro proti Domžalam pa so potrdili svojo namero, da se v velikem krogu izognejo mučnemu boju za obstanek na devetem oziroma desetem mestu prvoligaške lestvice.

Osem golov na petih tekmah

Vsi izidi 2. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije – Celje : Gorica 1:0 (400 gledalcev; Lovro Čirjak 46.), Luka Koper : Aluminij 1:0 (700 gledalcev; Jaka Štromajer 83.), Radomlje : Olimpija 0:2 (800 gledalcev; Miha Zajc 66., Blessing Eleke 90.), Krško : Domžale 1:1 (1000 gledalcev; David Bučar 22.; Slobodan Vuk 68. – 11m), Maribor : Rudar 2:0 (2000 gledalcev; Sunny Omoregie 33., 89.). Pari 3. kroga: Rudar – Luka Koper, Gorica – Radomlje (obe v soboto, 30. julija ob 20.15), Aluminij – Celje (v nedeljo, 31. julija ob 18.15), Domžale – Maribor (v nedeljo, 31. julija ob 20.15), Olimpija – Krško (v ponedeljek, 1. avgusta ob 20.15).

Deli s prijatelji