IZPOVED

Šuler: V Stožicah ni kemije, Ljudski vrt šokira tekmece

Objavljeno 10. oktober 2012 09.35 | Posodobljeno 09. oktober 2012 22.22 | Piše: Rok Tamše

Branilec slovenske nogometne reprezentance odkrito o stanju in sposobnostih moštva.

Marko Šuler (levo) hoče s soigralci razveseliti Slovence. Foto: Tadej Regent

Marko Šuler, prekaljeni centralni štoper slovenske izbrane vrste, je moral pred novo akcijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Braziliji urediti še svoj status v poljskem prvoligašu Legii iz Varšave. Tja se je preselil poleti, podpisal triletno pogodbo, opravil priprave, po uvodnem delu sezone pa se je iz neznanega razloga znašel v nemilosti trenerja Jana Urbana, torej na rezervni klopi. »Moj položaj je bil že kar malce smešen, zato sem se pred kratkim odkrito pogovoril s trenerjem na štiri oči, saj na moje delo na igrišču ni imel nobenih pripomb. Olajšal sem si dušo, verjamem pa, da je tudi trenerju zdaj marsikaj bolj jasno. Nisem se hotel preveč izpostavljati, toda moraš se zavzeti zase. Navsezadnje so me pripeljali kot resno okrepitev. Na zadnjih dveh tekmah sem igral, dobili smo pokalni in prvenstveni dvoboj, tako da upam, da bo zdaj šlo le na bolje,« je pojasnil 29-letni Slovenjgradčan, ki si je po začetkih kariere v Dravogradu nogometni kruh služil pri Gorici, belgijskem Gentu in izraelskem Hapoelu iz Tel Aviva.

Dolgolasi Korošec je zdaj nared za popravni izpit v dresu reprezentance po porazih proti Švici in Norveški. »Ja, imamo težave in postavljeni smo ob zid. Toda v takšnem položaju smo že bili in pokazali, da imamo močan značaj. Ne vidim razloga, zakaj tudi zdaj ne bi bilo tako. Verjamem v naše delo in pristop, zato sem prepričan, da se nam bo to vrnilo. Težka obdobja je pač treba prebroditi. Tekmi proti Cipru in Albaniji sta idealni za nabiranje točk. Vemo, katera pot vodi do svetovnega prvenstva in da ta sploh ni lahka. Toda zdaj so pomembne samo točke, do katerih moramo priti na lep ali grd način. Pozneje nas nihče ne bo spraševal o vtisu,« je realen.

Selektor Slaviša Stojanović ne posega v izkušeno zadnjo linijo, ki jo tvorijo Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Marko Šuler in Bojan Jokić, temeljite spremembe pa doživlja zvezna vrsta. »Po odhodu Robija Korena, številnih poškodbah, neigranju Armina Bačinovića in Reneja Krhina so nastale vrzeli. Zvezna vrsta je srce ekipe, naloge teh igralcev so zelo zahtevne, potreben je čas za usklajevanje. Moramo najti optimalno rešitev, da bo moštvo kompaktno. Novinci so tu z razlogom, dobro igrajo v svojih klubih, mi pa potrebujemo pomoč,« je pojasnil branilec, ki je v dresu izbrane vrste zbral 35 nastopov in dosegel tri zadetke.

Ena najsvetlejših točk tega tedna je tudi za Šulerja vrnitev kapetana in čuvaja mreže Samirja Handanovića, s katerim se v igri pozna do potankosti. Srčnega Korošca in soigralce po svoje podžiga tudi dejstvo, da bodo proti Cipru igrali v Ljudskem vrtu, kjer je doma najbolj nogometna publika v državi. »Morda bom koga užalil, toda v Stožicah ne čutim kemije med nami in navijači. Mi imamo sanjsko družbo zaradi ljudi, ki pridejo na tekmo in navijajo, zato jim poskušamo vračati na najboljši mogoči način. Trenutno je razlika med Ljubljano in Mariborom v nogometu vidna na vseh ravneh. Na svetovno prvenstvo smo se uvrstili tudi zaradi navijačev v Ljudskem vrtu, saj so nas v težkih trenutkih odločilno podprli. Ruse smo presenetili tudi s tem, saj so bili šokirani nad vzdušjem na tribunah. Objekt v Stožicah je sicer fenomenalen, vzdušje pa za zdaj še ne,« je iskren Šuler, ki mu ne gre samo za dober izid. »V teh težkih časih bi radi vsaj malo razvedrili ljudi. V Sloveniji je precej depresije.«

Deli s prijatelji