LIGA PRVAKOV

Suarez premagal City, Borussia brez Kampla izgubila

Objavljeno 24. februar 2015 22.53 | Posodobljeno 25. februar 2015 01.26 | Piše: STA, S. U.

Nogometaši Barcelone so z zmago v gosteh napravili velik korak proti četrtfinalu lige prvakov.

TORINO, MANCHESTER – V elitni ligi prvakov so danes nogometaši opravili še dve tekmi osmine finala. V Manchestru je domači City moral priznati premoč Barceloni z 1 : 2, v Torinu pa je Juventus premagal Borussio Dortmund, pri kateri zaradi bolezni ni bilo Kevina Kampla, prav tako z 2 : 1.

V sredo bodo serijo prvih tekem osmine finala končali še Arsenal in Monaco ter Bayer Leverkusen in Atletico Madrid slovenskega vratarja Jana Oblaka.

Messi zapravil strel z bele točke

Barcelona je v prvem polčasu pokazala vrhunsko predstavo. Poraz na zadnji prvenstveni tekmi z Malago je bil pozabljen, Lionel Messi in soigralci pa so se razleteli po igrišču. Katalonci so si pripravljali priložnost za priložnostjo, vratar Cityja Joe Hart pa je imel ogromno dela. Dvakrat je tudi klonil, obakrat pa je bil na pravem mestu Luis Suarez, ki je na olajšanje Barceloninih navijačev končno začel zadevati. Najprej po napaki branilca Vincenta Companyja, ko je prišel do žoge pred vrati, potem pa še po hitrem prodoru Jordija Albe, ko je v sredini na pravem mestu počakal žogo. Dani Alves pa je ob koncu polčasa zadel še prečko.

V drugem delu pa se je City le prebudil. Moštvo, ki se je v prvem delu zdelo izgubljeno, so med žive začeli vračati Edin Džeko, Samir Nasri in Sergio Agüero. A kljub vse boljši igri in prometu pred vrati Marc-Andreja ter Stegna dolgo ni bilo zadetka, v 69. minuti pa je priložnosti domačih le kronal Aguero in poskrbel za kanček upanja. Ob koncu so domači sicer lovili izenačenje, a ga niso ujeli, tudi zaradi drugega rumenega kartona, ki ga je v 74. minuti dobil Gael Clichy. Ko je že kazalo, da bo pred povratno tekmo Barcelona imela na zalogi dva dragocena gola v gosteh, pa je globoko v sodnikovem dodatku imela celo priložnost še za tretjega, a je Messi zapravil strel z bele točke.

Kampla položila trebušne gripe

V Torinu je Borussia nastopila brez slovenskega reprezentanta Kampla, ki je že dan pred tekmo na letalu občutil slabost, zaradi trebušne gripe pa ga niti ni bilo v postavi ekipe. Borussia je plačala ceno za napake v obrambi, Juventus pa si je pripravil dobro izhodišče za povratno tekmo. Za zgodnje vodstvo domačih je poskrbel Carlos Tevez v 13. minuti, in čeprav je bil odgovor Nemcev hiter, Marco Reus je izenačil že v 18. minuti, so imeli vendarle zadnjo besedo v prvem polčasu Italijani. Alvaro Morata je v 42. minuti postavil izid 2 : 1.

Že prejšnji torek sta se Šahtar iz Donecka in Bayern razšla z 0 : 0, PSG in Chelsea pa z 1 : 1. Dan pozneje je Schalke doma izgubil proti Realu Madridu z 0 : 2, Basel in Porto pa sta igrala 1 : 1.

Povratne tekme bodo 10., 11., 17. in 18. marca. Četrtfinale bo na sporedu 14. in 15. ter 21. in 22. aprila, polfinale bo 5. in 6. ter 12. in 13. maja, finale pa 6. junija na olimpijskem stadionu v Berlinu.

Izida prvih tekem osmine finala nogometne lige prvakov:

Manchester City – Barcelona  1 : 2 (0 : 2)
Agüero 69.; Suarez 16., 30. 

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy , Fernando , Milner, Nasri (62., Fernandinho), Silva (78., Sagna), Agüero, Džeko  (68., Bony)

Barcelona: ter Stegen, Dani Alves (75., Adriano ), Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić (71., Mathieu), Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar  (80., Pedro)

Juventus – Borussia Dortmund 2 : 1 (2 : 1)
Tevez 13., Morata 42.; Reus 18.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pogba, Pirlo (37., Pereyra), Vidal, Tevez, Morata

Borussia: Weidenfeller, Piszczek  (32., Ginter), Hummels, Sokratis (46., Kirch), Schmelzer, Gündogan, Sahin, Aubameyang, Mhitarjan, Reus, Immobile

 

Deli s prijatelji