NOGOMETNA ZGODBA

Stvari vzeli v svoje roke: Sežanci hočejo v prvo ligo

Objavljeno 22. avgust 2016 20.35 | Posodobljeno 22. avgust 2016 20.36 | Piše: Drago Perko

Nogometni klub Tabor Sežana je bil že prvoligaš, danes pa nastopa v 3. SNL. Ekipa nekdanjih članov je združila moči, nogometne in poslovne izkušnje ter začela novo zgodbo, ki cilja na vrnitev med slovensko nogometno elito.

Davor Škerjanc se po letih zdomstva vrnil v svoje konce. Foto: Aleš Černivec

SEŽANA – Minuli vikend so začeli tekme tudi v 3. SNL, resno in ambiciozno pa so se nogometne zgodbe lotili v Sežani. Tabor ima jasne namere, da se vrne celo v 1. ligo, kjer je svojčas že bil. Do uspehov in napredovanja želijo predvsem na krilih delovne skupine, ki jo vodi Davor Škerjanc. »Na Sežano nas vežejo lepi spomini,« pravi Davor, ki je po rodu iz Brkinov, v Taboru pa je igral štiri sezone. Za njim so sezone v Krki, Olimpiji, Voždovcu in Triestini, zdaj pa bi rad nekaj naredil v Sežani. Podobno razmišljajo preostali člani delovne skupine: Nace Kosmač (bivši igralec Primorja, Domžal, Vesne), Uroš Barut in Saša Gulič (bil je član ND Gorica, Vesna, Kras, Juventina in Trieste Calcio). Delovni skupini je bila zaupana skrb za člansko ekipo. Škerjanc pa pravi, da jih pri namerah in potezah podpira upravni odbor kluba. »Čutimo podporo, naša naloga pa je, da zagotovimo nemoteno delovanje članske ekipe,« pove Škerjanc, ki z enim očesom pogleduje v mladinski pogon, ki ga vodi Klemen Kariž. »Naša nogometna zgodba bo zrasla, temu primerno bo rasel tudi mladinski pogon,« je prepričan Škerjanc, ki se zaveda, da je ravno domača produkcija temelj resnega dela na dolge proge. Temu bo svoje dodal trener Barut, ki končuje šolanje za A-licenco, za nameček pa je mlad in ambiciozen. Škerjancu prav pridejo vse izkušnje, ki se jih je nabral v minulih letih. Nedavno je končal študij športnega menedžmeta. »Toliko let sem že v nogometu. To mi koristi. Dejansko ne razmišljam, ali delamo prav ali narobe. Reagiraš po občutku,« pojasni, kako se obnaša v praksi. Škerjancu in ekipi je uspelo, da so v teh časih našli pokrovitelja članske ekipe. »Po pravici povedano sem prodal samega sebe, sponzorja je navdušila vizija, ki jo imamo,« je Škerjanc vesel, kjer bodo po novem slišali na ime CherryBox24 Tabor Sežana. Gre za konkreten vložek, ki pa bo šel za stroške tekmovanja, sodnike, prevoze pa tudi igralci bodo dobili nekaj za kilometrino.

Številne okrepitve

Člansko ekipo so v Sežani tudi položaju ter ambicijam primerno okrepili. Poleg zgoraj omenjenih so prišli še Primož Barut (nazadnje član italijanske zamejske ekipe Zarja), Koprčan Marko Vukelić (prej v Ankaranu, Kopru in italijanskemu Lumignacca), Aleks Petrovčič (ki že nosil dres Kopra in Cremoneseja) in Matic Slavec (včasih v NK Tolmin, NK Kras in NK Domžale, NK Gorica). Vse z željo, da spet opozorijo nase. »Spomnim se zlatih časov Tabora,« nostalgično Škerjanc, ki je bil 13. avgusta 2000 eden od pobiralcev žog na tekmi Tabor – Olimpija. Zmaga je ostala doma, 3:2 je bilo. V 90. minuti je odločilni gol zabil Romano Obilinović. »Takrat sem spoznal, kako lepo je, ko je stadion poln,« pripomne. »Želimo, da v članski ekipi igrajo domači igralci ali pa nogometaši, ki so v preteklosti igrali v zamejstvu. Radi bi spet imeli močan klub, ki bi nekaj pomenil v prvi ligi,« razkriva naš sogovornik klubsko vizijo. V drugem krogu 3. SNL, 27. 8., sledi derbi proti Ajdovščini, ki je vedno veljala za najhujšega tekmeca Sežancev. V domačem klubu napovedujejo pravi nogometni spektakel. Škerjanc verjame, da lahko napolnijo stadion. Za nameček imajo podporo lokalne skupnosti. V Sežani mislijo resno.
 

Deli s prijatelji