SELEKTOR

Stojanović: Naš položaj ni tak, da bi nam pisali hvalospeve

Objavljeno 17. oktober 2012 22.59 | Posodobljeno 17. oktober 2012 23.04 | Piše: Mi. S.

Slaviša Stojanović tudi po tretjem porazu iz štirih tekem ne razmišlja o odstopu.

LJUBLJANA – Izbrana vrsta Slaviše Stojanovića je iz Tirane prinesla še en poraz, v kvalifikacijah tako doslej od štirih tekem izgubila tri in je trenutno na predzadnjem mestu v skupini. Za nami je le še Ciper. V izjavi za Pop TV po tekmi je selektor na vprašanje, ali bo odstopil, dejal, da bi bilo zdaj res najlažje zapustiti barko, vendar je ne bo. Zdaj je čas za analizo napak in sprejemanje kritik, vsekakor pa ni čas za odstop.

Nehvaležen položaj

»Po tretjem porazu je bilo zelo malo spanca. Na težkem, razmočenem igrišču je prevladala želja albanske reprezentance po zadetku – in uspelo jim ga je doseči. V drugem polčasu nismo imeli priložnosti, da bi konkretneje ogrozili njihova vrata. Preprosto povedano, včeraj je razmere bolje izkoristila Albanija. Na vseh tekmah, razen na tekmi s Švico, smo bili blizu, da bi osvojili točko ali več, toda dejstva so jasna: štiri odigrane tekme, imamo pa le tri točke,« je v pogovoru na drugem programu RTV Slovenija povedal selektor.

Forma jedra reprezentance pada, stanje je bistveno drugačno kot tedaj, ko so se fantje leta 2010 uvrstili na svetovno prvenstvo. Novi igralci potrebujejo svoj čas, stanje res ni bleščeče, ampak treba je mirno analizirati, kaj se dogaja, in do nadaljevanja kvalifikacij odpraviti te napake.

Ne beži od odgovornosti in neugodnih vprašanj

Selektor se popolnoma zaveda svoje odgovornosti in vseh neugodnih vprašanj, ki se danes zgrinjajo nanj z vseh strani. Vso odgovornost prevzema nase, vendar pa nekaterih kritik javnosti sploh ne bere več.

»Ko bom naredil analizo opravljenega dela vseh nas, bom postavil smernice za naprej. Na prijateljski tekmi proti Makedoniji bodo dobili priložnost igralci, ki so do zdaj igrali manj. Ne bežim od odgovornosti ter neugodnih vprašanj in kritik. Začele so se že ob mojem nastopu. Je pa res, da zdaj kritik ne berem več toliko. Nekatere so škodoželjne, moram pa sprejeti vse. Naš položaj ni tak, da bi nam pisali hvalospeve.«

Tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je danes poudaril, da o menjavi selektorja ne razmišlja. »Čutim, da imam podporo. Predsednik je korekten in konkreten človek. To zame pomeni veliko in mi lajša breme,« je o tej temi dejal Stojanović.

»Čas je, da si pogledamo v oči, iskreno in analitično pridemo do odgovorov in povemo, kaj je realno stanje,« je še dodal selektor v oddaji Športni izziv.

Deli s prijatelji