NOGOMET

Stare zamere: Ibrahimović Guardioli še ni odpustil

Objavljeno 30. september 2013 10.44 | Posodobljeno 30. september 2013 10.44 | Piše: STA, T. L.

Ibrahimović je dejal, da je trener Bayerna Pep Guardiola po njegovem mnenju bojazljivec, sam bi v klub prišel igrat le pod pogojem, da Guardiola gre.

Zlatan Ibrahimović.

PARIZ – Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je za časnik Der Spiegel dejal, da je trener Bayerna Pep Guardiola po njegovem mnenju bojazljivec. »Guardiola je odličen trener, ampak kot človek? Je bojazljivec. Ni moški,« je v pogovoru za časnik za nekdanjega trenerja Barcelone med drugim dejal član PSG.

Ibrahimović je Guardioli očital, da je v času, ko je bil trener pri Barceloni, vse stavil na Lionela Messija. »Žrtvoval me je za Messija. Ni imel jajc, da bi mi to povedal, in me je preprosto ignoriral,« je povedal Šved, ki se v času na klopi Barcelone ni naigral, prav zato, ker je Guardiola v napadu več stavil prav na Messija.

Na drugi strani je Ibrahimović hvalil Guardiolovega tekmeca na trenerski klopi Joseja Mourinha, pod katerim je igral pri milanskem Interju. »Za Mourinha so bili vsi igralci pripravljeni umreti na igrišču. Bil je pravi trener in človek. Ni bežal od težav in vedno je znal z igralci različnih karakterjev. Guardiola pa od takšnih igralcev prav beži,« je še povedal Ibrakadabra, ki ni zanikal, da bi zaigral tudi v Bayernu. »Pod pogojem, da Guardiola zapusti klub.«
 

Deli s prijatelji