NOGOMET

Spomladanska zmaga Olimpije, izenačenje Gorice in Kopra

Objavljeno 16. marec 2013 22.30 | Posodobljeno 16. marec 2013 22.30 | Piše: STA, S. J.

Olimpija je Celje premagala s 3 : 1, tekma med Gorico in Luko Koper se je končala z izidom 1 : 1.

Slavje Olimpije.

LJUBLJANA, KOPER – Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje s 3 : 1 (2 : 0). Ljubljančani so po Murinem skalpu in remiju z Mariborom dosegli še drugo spomladansko zmago. Tokrat so povsem zasluženo tri točke osvojili proti Celjanom, ki so imeli do zdaj enak spomladanski točkovni izkupiček kot današnji tekmeci. Danes pa so bili domačini boljši, nevarnejši tekmec, ki mu je sprva precej težav povzročal zgolj celjski vratar Matic Kotnik. A na koncu so gostitelji brez posebnih težav prišli do 14. zmage in so trdno na drugem mestu, Celjani pa po sedmem porazu ostajajo peti.

Gorica in Luka Koper neodločeno

Nogometaši Gorice in Luke Koper pa so se razšli z neodločenim izidom 1 : 1 (0 : 1). Koprski nogometaši so še na tretji spomladanski tekmi igrali neodločeno. Po remiju v Domžalah in domačem z Rudarjem so bili danes na dobri poti, da le dosežejo novo zmago, a so konkretnejši Novogoričani v drugem polčasu izničili prednost »kanarčkov«. Goriška ekipa je v spomladanskem delu prvenstva na treh tekmah zbrala pet točk in je na šestem mestu, Koper pa ostaja četrti.

Maribor poražen

Nogometaši Maribora so izgubili proti Domžalam z 1 : 3 (0 : 3). Domžalski nogometaši so sredi Maribora pripravili presenečenje in na kolena spravili branilce naslova in zanesljivo vodilno ekipo prvenstva. Do zmage so prišli po zaslugi izjemnih uvodnih 20 minut, ko so kaznovali vsako napako domače obrambe in povedli s 3 : 0. Maribor je nato ves čas pritiskal, a mu več kot zadetka ni uspelo doseči. To pomeni, da ima Maribor po tretjem porazu v sezoni na prvem mestu spet le devet točk prednosti pred Olimpijo, tretjeuvrščene Domžale, ki imajo tekmo manj, pa so se z 12. zmago Ljubljančanom približale na sedem točk.

Deli s prijatelji