KVALIFIKACIJE ZA EP

Španija in Švica na EP

Objavljeno 10. oktober 2015 01.14 | Posodobljeno 10. oktober 2015 01.14 | Piše: STA, S. U.

Španija in Švica sta se pridružili Avstriji, Češki, Angliji, Islandiji, Severni Irski, Portugalski in Franciji kot gostiteljici na EP.

Španska nogometna reprezentanca si je zagotovila neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo (EP) 2016 v Franciji. Drugo mesto v slovenski skupini E si je zagotovila Švica, ki je z zmago proti San Marinu tretji Sloveniji ušla na neulovljivih pet točk prednosti.

Preberite še: Slovenija z neodločenim rezultatom za pet točk zaostaja za Švico, pred Estonijo in Litvo ima tri točke prednosti.image

Vodilna reprezentanca skupine C Španija, ki bo v Franciji branila naslov evropskega prvaka izpred štirih let, ko je bilo prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini, je s 4 : 0 ugnala Luksemburg in potrdila mesto na vrhu. Pred zadnjim krogom sta Ukrajina in Slovaška pri 19 točkah in se bosta borili za drugo oziroma tretje mesto. Slovaška je z 0 : 1 izgubila proti Belorusiji, Ukrajina je z 2 : 0 premagala Makedonijo.

V skupini G je Avstrija, ki si je že zagotovila prvo mesto, prišla do novih treh točk. Proti Črni gori je zaostajala do 81. minute, za zmago pa je v sodniškem dodatku poskrbel Marcel Sabitzer. V igri za drugo in tretje mesto sta še dve reprezentanci. S 17 točkami je druga Rusija, ki je z 2 : 1 premagala Moldavijo, Švedska, ki je bila z 2 : 0 boljša od Lihtenštajna, ima 15 točk.

Španija in Švica sta se pridružili Avstriji, Češki, Angliji, Islandiji, Severni Irski, Portugalski in Franciji kot gostiteljici na EP.

Deli s prijatelji