POKAL KONFEDERACIJ 2013

Španci z desetko, veteran Forlan odločil tekmo

Objavljeno 21. junij 2013 11.55 | Posodobljeno 21. junij 2013 11.55 | Piše: STA, S. U.

Na nogometnem pokalu konfederacij v Braziliji so znani že trije polfinalisti.

Utrinek s tekme Španija – Urugvaj.

RIO DE JANIERO, BELO HORIZONTE – Svetovni in evropski prvaki Španci so pričakovano dosegli drugo zmago na pokalu konfederacij v Braziliji. V tekmi drugega kroga so se pomerili s Tahitijem, prvakom Oceanije, in uboge reveže s Pacifika neusmiljeno potolkli z 10 : 0 (4 : 0), pri čemer je Torres dosegel štiri zadetke, vzel pa si je še čas, da je zastreljal 11-metrovko. Španci so se z zmago že uvrstili v polfinale.

Urugvaj boljši od Nigerije

V skupini B je v nočni tekmi Urugvaj z 2 : 1 ugnal Nigerijo in se tudi tako rekoč že uvrstil v polfinale. To jim je uspelo tudi po zaslugi 34-letnega napadalca Diega Forlana, ki je svoj 100. nastop za izbrano vrsto kronal z zmagovitim zadetkom v 51. minuti. Pred tem je za Urugvaj po Forlanovi podaji zadel še Diego Lugano (19.), pri Nigeriji pa je bil uspešen John Obi Mikel (37.).

V Belo Horizonteju le za prestiž

V skupini A, kjer sta polfinalista že znana (Brazilija in Italija), se bosta v zadnjem krogu v soboto v Salvadorju v derbiju pomerili Italija in Brazilija, nato pa v Belo Horizonteju še Japonska in Mehika.

 

Deli s prijatelji