UEFA

Španci utrdili vodstvo, Slovenija padla

Objavljeno 04. julij 2012 15.37 | Posodobljeno 04. julij 2012 15.37 | Piše: D. P., STA

Italija je kljub visokemu porazu v finalu EP pridobila kar šest mest in je po novem šesta.

Evropski prvaki 2012.

LJUBLJANA – Po zmagi na evropskem nogometnem prvenstvu in ubranitvi naslova je španska nogometna reprezentanca krepko utrdila vodilno mesto na najnovejši kakovostni lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Kljub porazu v polfinalu se je na drugo mesto zavihtela Nemčija.

Veliki skok Italije

Slovenska reprezentanca je izgubila štiri mesta in je zdaj 34., vodi pa še naprej svetovni in evropski prvak Španija. Na drugem mestu je znova Nemčija, ki je prehitela Urugvaj. Razlika med prvo- in drugouvrščenim znaša 189 točk. Italija je kljub visokemu porazu v finalu evra proti Špancem s 4 : 0 na lestvici pridobila kar šest mest in je po novem šesta. Prav tako je izboljšala svoj položaj Portugalska, ki je izgubila v polfinalu proti prvakom; napredovala je za pet mest in je peta ekipa na svetu. Iz prve deseterice je izpadla Brazilija, ki je izgubila šest mest in je po novem 11.

Švica 21.

Najnevarnejša slovenska tekmeca v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 sta ohranila oziroma izboljšala svojo uvrstitev. Švica je ohranila 21. mesto, Norveška pa je s 26. mesta skočila na 24. mesto. Albanija je 75., Ciper 122., Islandija pa 129.

Deli s prijatelji