POKAL KONFEDERACIJ 2013

Španci po polfinalni drami v finale z Brazilci

Objavljeno 28. junij 2013 02.15 | Posodobljeno 28. junij 2013 02.33 | Piše: STA, S. U.

Svetovni prvaki so po 11-metrovkah s 7 : 6 (0 : 0, 0 : 0) izločili Italijo.

Španci so neporaženi že 29 tekem.

FORTALEZA – Znana sta finalista nogometnega pokala konfederacij, ki ga gosti Brazilija. Gostitelji so si prvo finalno mesto zagotovili s sredino zmago proti Urugvaju z 2 : 1, danes pa so Španci po 11-metrovkah s 7 : 6 (0 : 0, 0 : 0) v Fortalezi izločili Italijo. Španci tako nadaljujejo neverjeten niz neporaženosti na uradnih tekmah, ki je zdaj že pri številki 29. Nazadnje so izgubili na prvi tekmi svetovnega prvenstva leta 2010, ko jih je z 1 : 0 šokirala Švica.

Španci tako nadaljujejo neverjeten niz neporaženosti na uradnih tekmah, ki je zdaj že pri številki 29.

Italijani nevarnejši v prvem, Španci v drugem polčasu

Italijani so bili v prvem polčasu boljši in konkretnejši, že v tretji minuti je prvo italijansko priložnost zapravil Emanuele Giaccherini. V 15. minuti je mimo gola meril Alberto Gilardino, takoj za njim pa je zagrozil še Daniele De Rossi.

Prvo resno priložnost so imeli Španci, ko je Fernando Torres iz ugodnega položaja z diagonalnim strelom zgrešil cilj.

V drugem polčasu so bili uvodoma nekoliko nevarnejši svetovni in evropski prvaki Španci, vendar niso resneje ogrozili Gianluigija Buffona. Italijani so se še naprej enakovredno upirali Špancem, ki so imeli v 85. minuti priložnost za zmago, a je Gerard Pique žogo v kazenskem prostoru poslal visoko čez gol.

Tudi v podaljšku brez gola

V prvem delu podaljška si ekipi nista priigrali veliko priložnosti.. V 115. minuti je z 20 metrov nevarno sprožil Xavi, Buffon je žogo odbil v vratnico, Javi Martinez pa je odbito žogo poslal mimo gola. Kljub španskemu pritisku v izdihljajih podaljška se mreža ni zatresla, tako da so sledili streli z bele točke.

Odločila sedma serija 11-metrovk

Tako Italijani kot Španci so zadeli po prvih šest strelov, sedmega je pri Italijanih Leonardo Bonucci poslal čez gol, Špance pa v finale popeljal Jesus Navas.

Finale bo v nedeljo opolnoči po slovenskem času v Rio de Janeiru, tekma za tretje mesto pa ob 18. uri v Salvadorju.

Deli s prijatelji