1. SNL

Šov Vršiča in Zahoviča, prednost pred Olimpijo se veča

Objavljeno 07. marec 2017 19.34 | Posodobljeno 07. marec 2017 19.34 | Piše: STA, S. U.

Štajerci imajo zdaj že šest točk prednosti pred Olimpijo.

Luka Zahovič.

NOVA GORICA – Nogometaši Gorice so v 24. krogu 1. SNL izgubili proti Mariboru s 4 : 2. Novogoričani so bili v uvodu tekme podjetnejši, v 14. minuti pa so tudi povedli. Zanesljiv izvajalec 11-metrovke je bil Miran Burgić, ki je tako dosegel svoj deveti zadetek v sezoni, že šestega z bele točke.

V drugi polovici polčasa pa je Maribor kljub temu, da ni deloval posebej nevarno, popolnoma preobrnil rezultat. V dveh akcijah je prišel do dveh zadetkov, strelec obeh je bil Dare Vršič. V 59. minuti so imeli Novogoričani na voljo novo 11-metrovko, potem ko je žoga po ostri podaji Jake Kolenca pred gol v roko zadela Marka Šulerja. Znova je najstrožjo kazen izvedel Burgić, meril v desni spodnji kot vrat vratarja Handanovića, a je ta izvrstno posredoval.

Kazen je sledila že nekaj trenutkov pozneje, ko so Štajerci izvedli hiter protinapad, znova je bil v vlogi podajalca Milivoje Novaković, v vlogi strelca pa tokrat Luka Zahovič, ki je zadel iz bližine po podaji z desne strani. Upe gostiteljev je v 72. minuti spet obudil Burgić, ki je iz bližine s strelom z glavo znižal izid. V 85. minuti pa je Zahovič dokončno odločil tekmo. Po podaji Mateja Palčiča z desne strani je naprej s peto žogo dvignil preko Alena Jogana, nato pa lobal še Sorčana za svoj 13. zadetek v sezoni, s čimer se je na vrhu lestvice spet izenačil z Rudarjevim Dominikom Glavino.

Novogoričani bodo v 24. krogu v soboto gostovali v Velenju, Mariborčani pa bodo gostili Aluminij.

Deli s prijatelji