REPREZENTANCA

Sončni Talin pozdravil slovenske nogometaše

Objavljeno 07. september 2014 15.08 | Posodobljeno 07. september 2014 15.32 | Piše: Rok Tamše

Izbranci selektorja Srečka Katanca so prispeli v Estonijo, kjer bodo jutri začeli kvalifikacije za EP 2016.

Milivoje Novaković.

TALIN – Po dve in pol ure prijetnega leta v nedeljskem dopoldnevu je na letališču v estonski prestolnici pristalo letalo bombardier Adrie Airways z imenitno športno zasedbo. Na severu Evrope bo slovenska nogometna reprezentanca jutri odigrala prvo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo (EP) leta 2016 v Franciji.

Ozračje na krovu je bilo mirno, v 86-glavi nogometni odpravi, v kateri so tudi člani mlade reprezentance do 21 let so tudi vodilni ljudje Nogometne zveze Slovenije (NZS). Vsi se zavedajo pomembnosti starta v novem tekmovalnem ciklusu, po šestdnevnih pripravah na Gorenjskem so Katančevi izbranci pripravljeni na zahtevno tekmo.

Dobro poznajo Estonce

»Trenirali smo kar veliko in dobro, mislim, da smo dobro pripravljeni. Ogledali smo si tudi nekaj posnetkov igre estonske reprezentance, poznamo pa jih tudi že od prej. Tako imamo dovolj informacij o nasprotniku,« je potrdil standardni branilec Slovenije Mišo Brečko.

Srečko Katanec je pred poletom dejal, da so od načrtovanih treningov izpustili samo enega, tako da jim deževno vreme ni pokvarilo priprav na obračun v Talinu. To je potrdil tudi kapetan Boštjan Cesar: »Mislim, da smo dobro trenirali in dobro analizirali Estonce. Sem pa že večkrat dejal, da se moramo v prvi vrsti ukvarjati z našo igro. Moramo biti na najvišji možni ravni. Samo tako lahko dosežemo pozitiven rezultat.«

V Talinu še brez poraza

Cesar in soigralci bodo tekmo z Estonci začeli jutri ob 20.45 po slovenskem času (po tukajšnjem uro pozneje). Tekma bo na stadionu A. Le Coq Arena, ki sprejme nekaj manj kot 10.000 gledalcev, menda pa so prodali že krepko čez 5000 vstopnic. Tradicija dvobojev teh reprezentanc v tem mestu je na strani Slovenije, v treh tekmah je dvakrat zmagala in enkrat iztržila neodločen izid. Slovenija bo sicer v teh kvalifikacijah igrala v skupini E, kjer so še reprezentance Anglije, Švice, Litve in San Marina.

Mlada reprezentanca Slovenije bo jutri pod vodstvom v. d. selektorja Roberta Englara ob 17. uri zunaj Talina odigrala svojo zadnjo tekmo v kvalifikacijah za EP 2015. Mladi upi so že prej izgubili vse možnosti za uvrstitev na turnir. 

Deli s prijatelji