ŠPANSKO NOGOMETNO PRVENSTVO

Šok za novo leto: končan Realov zmagoviti niz

Objavljeno 04. januar 2015 22.05 | Posodobljeno 04. januar 2015 22.05 | Piše: STA, S. U.

V derbiju španske nogometne lige je Valencia na domači Mestalli premagala madridski Real z 2 : 1 in tako končala niz zmag tega kluba, ki je trajal kar 22 tekem.

VALENCIA – Začetek leta 2015 za evropske prvake iz Madrida ni bil najboljši. V derbiju španske nogometne lige je namreč danes Valencia na domači Mestalli premagala madridski Real z 2 : 1 in tako končala niz zmag tega kluba, ki je trajal kar 22 tekem.

Zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo je svojo ekipo sicer popeljal do vodstva z bele točke v prvem polčasu, toda nadaljevanje je bilo v znamenju netopirjev: izenačil je Antonio Barragan, zmagoviti gol pa je dosegel Nicolas Otamendi v 64. minuti. V zadnjih minutah so gostje silovito pritisnili, toda obramba Valencie je zdržala vse nalete.

Real je po spodrsljaju sicer še ohranil prvo mesto na lestvici s točko prednosti pred Barcelono, ki pa jo tekma tega kroga proti Realu Sociedadu še čaka.

Ostali brez rekorda

S prvim porazom po 22 zmagah na uradnih tekmah je splavala po vodi tudi Realova priložnost, da bi izboljšal neuradni rekord, ki ga ima v tem elementu brazilska Coritiba. Ta klub je med februarjem in majem 2011 v brazilskih prvenstvih dosegel 24 zmag v nizu.

Deli s prijatelji