KVALIFIKACIJE

Slovenske nogometašice v Mannheimu prejele štiri gole

Objavljeno 10. april 2014 22.39 | Posodobljeno 10. april 2014 22.39 | Piše: STA, S. U.

Izbranke slovenskega selektorja Damirja Roba naslednja kvalifikacijska preizkušnja čaka 8. maja, ko bodo na Ptuju gostile Hrvatice.

MANNHEIM – Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2015 danes v Mannheimu izgubila proti Nemčiji z 0 : 4 (0 : 2). Izbranke slovenskega selektorja Damirja Roba naslednja kvalifikacijska preizkušnja čaka 8. maja, ko bodo na Ptuju gostile Hrvatice.

Za Nemčijo, trenutno drugouvrščeno na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa), so gole pred 7122 gledalci na stadionu Carl-Benz v Mannheimu dosegle Melanie Leupolz (19.), Anja Mittag (21., 67.) in Lena Lotzen (63.).

Slovenska reprezentanca je začela v postavi Lucija Mori, Kaja Jerina, Anisa Rola, Manja Benak, Kaja Eržen, Barbara Kralj, Urška Žganec, Tjaša Tibaut, Lucija Grad, Andreja Nikl in Mateja Zver, Rob pa je od 78. minute naprej priložnost za dokazovanje ponudil še Martini Potrč, Kristini Erman in Larisi Šoronda.

Sloveniji tri točke na petih tekmah

V skupini 1 vodi Nemčija, ki je na sedmih tekmah zbrala vseh 21 točk, Rusija jih je na štirih tekmah osvojila devet, Irska sedem, Slovaška in Slovenija sta na petih tekmah zbrali po tri točke, Hrvaška pa le eno.

Na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Kanadi se bodo uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah.

Deli s prijatelji