KVALIFIKACIJE ZA EP

Slovenija povedla na Wembleyju, sledili trije goli Angležev

Objavljeno 15. november 2014 19.00 | Posodobljeno 15. november 2014 20.55 | Piše: Ma. F.

Jordan Henderson je v 57. minuti dosegel avtogol, Wayne Rooney je dve minuti pozneje zadel z bele točke, Danny Welbeck pa v 66. in 72. minuti.

»Svojim fantom nimam česa zameriti, ker so oddelali svoje,« je po tekmi povedal Srečko Katanec.

LONDON – Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Londonu izgubila proti Angliji z 1 : 3 (0 : 0).

Angleški napadalec Wayne Rooney je za svoj 100. nastop za izbrano vrsto dobil zlato kapo, slovenski branilec Boštjan Cesar pa je postal rekorder po številu nastopov za slovensko vrsto. Tekma z Anglijo je bila njegova 81.

Prvi polčas brez zadetkov

Slovenski selektor je v boj že od prve minute poslal tudi Kevina Kampla, čigar nastop je bil vprašljiv zaradi poškodbe. Slovenci so se v prvem polčasu dobro borili, saj Angleži niso prišli do resnejše priložnosti za zadetek. Rezultat ob koncu prvega polčasa je tako ostal 0 : 0.

Avtogol in enajstmetrovka

V 58. minuti tekme je po predložku Kirma Henderson zatresel lastno mrežo in Slovenijo popeljal v vodstvo. Evforija naših nogometašev je bila očitno prevelika, saj je že v naslednji minuti sodnik dosodil enajstmetrovko za Anglijo. Zadel je Rooney.

V 67. minuti je gol zabil še Welbeck in Anglijo popeljal v vodstvo, v 74. minuti pa je postavil končni izid.

Izbranci Srečka Katanca bodo naslednjo tekmo igrali že v torek, ko se bodo v Stožicah na prijateljski tekmi pomerili s Kolumbijo.

Deli s prijatelji