NA ZELENICAH

Slovencem ni šlo, Berić dobil rdečega

Objavljeno 02. oktober 2015 01.46 | Posodobljeno 02. oktober 2015 02.05 | Piše: STA, T. L.

Slovenski nogometaši v prvem delu 2. kroga evropske lige niso bili najbolj razigrani.

Tim Matavž.

LJUBLJANA – Slovenski nogometaši v prvem delu 2. kroga evropske lige niso bili najbolj razigrani. Robert Berić je na gostovanju Saint-Etienna pri Laziu dobil rdeči karton, Tim Matavž in Gregor Balažic sta bila na dvoboju Augsburga in Partizana zamenjana po prvem polčasu, Ažbeta Juga ni bilo v postavi Sportinga, Josip Iličić pa ni igral za Fiorentino.

V skupini G je Berićev Saint-Etienne po remiju v prvem krogu tokrat doživel poraz v Rimu pri Laziu z 2 : 3. Eden ključnih trenutkov je bila izključitev Berića v 33. minuti, ko je izgubil živce in si zaradi udarca s komolcem prislužil rdeči karton. Francozi so sicer povedli, toda Ogenyi Onazi, Wesley Hoedt in Lucas Biglia so priigrali zmago domačim. Na drugi tekmi skupine, v kateri po novem vodi Lazio, je Dnipro s zmago pri Rosenborgu z 1 : 0 prišel na drugo mesto.

V skupini H v ekipi lizbonskega Sportinga ni bilo vratarja Juga, njegovi soigralci pa so na gostovanju pri Bešiktašu igrali 1 : 1. Na drugi tekmi je Lokomotiv Moskva z 2 : 0 ugnal Skenderbeu in vodi pred Turki.

Iličić je v skupini I obsedel na klopi Fiorentine, ki je v gosteh s 4 : 0 premagala portugalski Belenenses. Davide Astori, Khouma Babacar, Giuseppe Rossi in Tonel z avtogolom so bili strelci za Italijane, ki so zdaj na drugem mestu v skupini. Vodi Basel, ki je z 2 : 0 ugnal Lech iz Poznanja.

Zadnja dva Slovenca v prvem četrtkovem delu tekmovanja sta bila Matavž in Balažic. Nemčijo je boljše volje zapustil slednji, saj so Beograjčani zmagali s 3 : 1. Oba Slovenca sta igrišče zapustila ob polčasu. Partizan zdaj vodi v skupini, drugi pa je Athletic Bilbao, ki je z 1 : 2 izgubil na gostovanju pri Alkmaarju.

Villarreal Bojana Jokića pa je v skupini E gostil Viktorio Plzen in zmagal z 1 : 0. Jokić ni zaigral za domače. Strelec za Špance je bil Leo Baptistao.

Deli s prijatelji