KVALIFIKACIJE ZA EP

Škoti namučili svetovne prvake, Albanci pa Portugalce

Objavljeno 08. september 2015 01.39 | Posodobljeno 08. september 2015 01.39 | Piše: STA, S. U.

Severna Irska bi si lahko v Belfastu v skupini F zgodovinski nastop na EP že zagotovila, če bi premagala Madžarsko.

Svetovni prvaki Nemci so v osmem dvoboju kvalifikacij za evropsko nogometno prvenstvo prihodnje leto v Glasgowu premagali Škotsko s 3 : 2 in z 19 točkami vodijo v skupini D. V skupini I je na čelu Portugalska, ki je zmagala v Albaniji z 1 : 0.

Za Nemce sta zadela Thomas Müller (18., 34.) in Ilkay Gündogan (54.), gostitelji pa so na Hampden Parku dvakrat izenačili po avtogolu Matsa Hummelsa (28.) in strelu Jamesa McArthurja (43.). V skupini je z dvema točkama zaostanka druga Poljska, ki tokrat ni imela težkega dela z Gibraltarjem (8 : 1). Tretja je Irska s 15 točkami in je z zadetkom Jonathana Waltersa ugnala Gruzijo z 1 : 0, Škoti pa so četrti (11).

Severna Irska še brez zgodovinskega uspeha

Severna Irska bi si lahko v Belfastu v skupini F zgodovinski nastop na EP že zagotovila, če bi premagala Madžarsko. Ta pa je z golom Richarda Guzmicsa v 74. minuti povedla, devet minut potem pa je bil izključen še domači igralec Chris Baird. Ko je že kazalo na poraz Severne Irske, je v tretji minuti sodnikovega podaljška izenačil Daniel Lafferty s svojim osmim golom v kvalifikacijah.

Severna Irska je s 17 točkami ostala na čelu lestvice, točko manj ima Romunija, ki je igrala 0 : 0 z zadnjeuvrščeno Grčijo, sledita pa Madžarska (13) in Finska (10), ki je z 1 : 0 doma premagala Ferske otoke.

Danska je v kvalifikacijski skupini I v Erevanu remizirala z Armenijo, ta je osvojila šele drugo točko, in drugič zapored igrala 0 : 0; v petek je s tem izidom četa selektorja Mortena Olsena končala nastop z Albanijo. Ta je tokrat gostila Portugalsko, ki je za povečanje vodstva v skupini slavila z 1 : 0. Čeprav so bili gostje v premoči, pa so vratarja domačih premagali šele z zadetkom Miguela Velosa v sodnikovem dodatku.

Danska je na drugem mestu lestvice 12 točk dosegla iz sedmih tekem, po tekmo manj imata Portugalska (15 točk) in Albanija, ki je tretja z 11 točkami.

Deli s prijatelji