NOGOMET

Shakespearjeve lisice grizejo

Objavljeno 14. marec 2017 08.16 | Posodobljeno 14. marec 2017 08.18 | Piše: M. U.

Prebujeni Leicester City želi v povratni tekmi osmine finala lige prvakov preskočiti Sevillo. Torinski Juventus zaradi prednosti dveh golov ne bi smel imeti posebnih preglavic s Portom.

Nicolas Pareja bo moral biti za uspeh Seville učinkovit v Leicestru. Foto: AFP

Stara dama, oprostite, a tokrat imajo prednost drugi. Pri napovedi drevišnjih povratnih tekem osmine finala nogometne lige prvakov je namreč bolj ali manj jasno, da bi moral Juventus narediti veliko neumnost, da bi na svoji travi v Torinu proti Portu zapravil dva zadetka prednosti (2:0), ki si jih je priigral na Portugalskem. Zatorej najprej o Shakespearju. Pa ne o Williamu, slavnem angleškem dramatiku, temveč o Craigu. Po odpustu Claudia Ranierija je njegov pomočnik pri angleškem prvaku Leicester Cityju prevzel nalogo prvega trenerja, po dveh ligaških zmagah in oddaljitvi od nevarnega območja izpada pa mu je vodstvo lisic mandat podaljšalo do konca sezone. Leicester v drevišnji povratni tekmi osmine finala LP na stadionu King Power, kraljeva moč, kako shakespearjevsko torej, gosti Sevillo. Uvodni dvoboj v Andaluziji so dobili Seviljčani z 2:1, za nocojšnji obračun pa, kako je vse v slogu, upajo, da ne bodo doživeli kakšne tragedije v slogu dram Williama Shakespearja. »Craig je odličen trener, posla pa se je lotil na povsem naraven način,« novega prvega moža stroke Leicesterja hvali branilec Danny Simpson. Zasuk k novemu uspehu lisic gre pripisati temu, da so bili nogometaši že utrujeni od Ranierijevih intelektualnih taktičnih zank, Craig Shakespeare pa je vse vrnil k temeljem nogometne igre.

Sevilla je bila pred dvema krogoma španskega prvenstva še v boju za naslov prvaka, po dveh neodločenih izidih sanje bledijo, vročekrvni navijači že žvižgajo svojim ljubljencem, argentinski trener Jorge Sampaoli pa je postal sila zaskrbljen. Seveda zaradi forme pred drevišnjim ključnim srečanjem s Shakespearjevimi nogometnimi junaki. »Analizirali smo Ranierijevo obdobje in trenutno, moram reči, je prišlo do popolnega zasuka v morali moštva Leicester City. Spet so nevarni, kot so bili že lansko sezono, to tekmo pa bodo odigrali, kot da gre za finale svetovnega prvenstva. Pod velikim pritiskom bomo,« je kar malce prestrašen Sampaoli, a je treba dodati tudi to, da je njegova Sevilla petkratni zmagovalec evropske lige, v zadnjih sezonah kar trikrat zapored.

Juventus naj bi se torej sprehodil do četrtfinala, Portov španski vratar Iker Casillas pa se zaveda težavnosti naloge. »Vemo, da bo zaradi poraza na uvodni tekmi zelo težko, a v nogometu se je dogodilo že veliko presenetljivih stvari,« je sporočila Realova legenda. Po tekmah pretekli teden so sicer že znani štirje četrtfinalisti letošnje lige prvakov; dortmundska Borussia je s skupnim izidom 4:1 izločila Benfico, Barcelona po neverjetnem zasuku s skupnimi 6:5 Paris Saint-Germain, Real se je s skupnim izkupičkom 6:2 sprehodil mimo Napolija, Bayern pa je z 10:2 popolnoma deklasiral Arsenal. Jutri sta na sporedu še tekmi Atletico Madrid-Bayer Leverkusen (4:2) in Monaco-Manchester City (3:5). 

Deli s prijatelji