EVROPSKA LIGA

Senzacija v Sofiji: Mura izločila CSKA

Objavljeno 26. julij 2012 23.10 | Posodobljeno 26. julij 2012 23.10 | Piše: Mi. S., STA

Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 2. predkroga evropske lige v Sofiji igrali neodločeno 1 : 1 (0 : 1) proti domačemu CSKA.

SOFIJA – Sobočani so se tako uvrstili v 3. predkrog, saj se je prva tekma v Lendavi končala z 0 : 0. Mura bo v naslednjem kvalifikacijskem dvoboju igrala proti Arsenalu iz Kijeva.

Štadion Vasila Levskega, gledalcev 5000, sodniki: Kaasik, Mutli in Neemlaid (vsi Estonija).
Strelca: 1 : 0 Popov (18.), 1 : 1 Fajić (76.).
CSKA Sofija: Černy, Jančev, H. Janev, Lucas, Nilson, Anicet, Popov, K. Janev (od 87. Jovčev), Kračunov, Karačanakov (od 78. Grančov), Priso.
Mura 05: Draković, Majer, Cipot, Kramar, Bohar, Fajić, Janža, Sreš (od 88. Gruškovnjak), Jelić, Eterović (od 55. Kouter), Maruško.
Rumeni kartoni: Kramar, Jelić, Fajić.
Rdeči karton: /.

Mura še naprej kaže izvrsten obraz v evropskem tekmovanju

Potem ko je v prvem krogu kvalifikacij izločila favorizirani in predvsem bogatejši Baku, je v drugem ustavila še bolgarskega rekorderja po številu lovorik – CSKA iz Sofije.

Sobočani so se sicer v bolgarskem glavnem mestu hitro znašli v zaostanku. V 18. minuti je CSKA prišel do prostega strela z leve strani, od koder je Nilson Antonio podal žogo na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Apostol Popov in z glavo svojo ekipo povedel v vodstvo.

Domači so bili nevarni tudi v 39. minuti, ko je najprej Anton Karačanakov z 10 metrov z leve strani zatresel zunanji del mreže, nato pa je z roba kazenskega prostora poskusil še Hristo Janev, a je ostalo pri 1 : 0. Sobočani so bili še najbližje zadetku v 37. minuti, ko je Damjan Bohar podal pred vrata, Matic Maruško je sprožil z devetih metrov, a zadel bolgarskega branilca, odbito žogo pa je nato Nusmir Fajić poslal mimo vrat.

V uvodu drugega polčasa je bil najaktivnejši Karačanakov, ki je v 47. in 48. minuti dvakrat ustrelil z roba kazenskega prostora proti vratom, njegov prvi, močni poskus je Filip Draković obranil, drugi pa je zletel mimo desne vratnice. V 53. in 54. minuti so dve akciji s streloma končali tudi muraši, najprej je Damjan Bohar zgrešil z dobrih 10 metrov, nato pa je Mate Eterović z dobrih 20 metrov žogo poslal čez gol. V 65. minuti je s 15 metrov sprožil Fajić, vendar za pol metra zgrešil cilj.

Zadetek Fajića je bil dovolj

Domači so bili blizu povišanja vodstva minuto pozneje, ko je poskus Aniceta na golovi črti zaustavil Denis Kramar. V 69. minuti je z 18 metrov znova sprožil Karačanakov, izkazal pa se je Murin vratar. V 76. minuti pa so se izbranci Ferija Ciferja razveselili izenačenja. Na levi strani je akcijo za izenačenje začel Leon Sreš, ki je podal v prazen prostor do Fajića. Ta je prišel v kazenski prostor in z natančnim strelom žogo poslal v levi spodnji kot. V 83. minuti bi lahko Mura potrdila napredovanje, vendar je Maruško meril malce mimo desne vratnice.

Deli s prijatelji