KVALIFIKACIJE ZA EP

Senzacija Cipra v Zenici, spodrsljaj Nizozemcev

Objavljeno 10. september 2014 00.59 | Posodobljeno 10. september 2014 00.59 | Piše: STA, S. U.

Končan je prvi krog kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo leta 2016, ki bo v Franciji.

Utrinki s tekem.

Z zadnjimi osmimi tekmami se je končal prvi krog kvalifikacij za nogometno evropsko prvenstvo leta 2016, ki bo v Franciji. Italijani so proti Norveški vknjižili zmago z 2 : 0. Nizozemska je kvalifikacije začela s porazom, z 2 : 1 jo je premagala Češka, nič bolje pa ni šlo BiH, ki je z enakim rezultatom klonil proti Cipru.

Islandija visoko ugnala Turčijo

V skupini A sta se na prvi tekmi dneva Kazahstan in Latvija razšla brez zadetkov. Islandija je s 3 : 0 ugnala Turčijo, ki je v 59. minuti ostala z igralcem manj, kar so Islandci znali izkoristiti in so dvakrat zadeli. Spodrsljaj si je na uvodu kvalifikacij privoščila Nizozemska, ki je z 1 : 2 izgubila na Češkem. Odločilni zadetek je v 91. minuti prispeval Vaclav Pilař.

Bale odločil

V skupini B sta bila na sporedu dve srečanji. Andora je na domači zelenici dolgo časa mučila Vels (Wales), končni rezultat 2 : 1 pa je v 81. minuti postavil prvi velški zvezdnik Gareth Bale. Zmagoviti gol za Ciper je proti BiH zabil Demetris Hristofi v 73. minuti.

Zmaga tudi za Hrvaško

Bolgarija je z 2 : 1 premagala Azerbajdžan. Na drugi tekmi skupine H je Hrvaška z igralcem več z 2 : 0 premagala Malto, gola sta dosegla Luka Modrić in Andrej Kramarić. Italijani so brez težav premagali Norveško. Zadela sta Simone Zaza in Leandro Bonucci.

Deli s prijatelji