NE GRE JIM

Še en poraz slovenskih nogometašic

Objavljeno 30. oktober 2013 22.00 | Posodobljeno 30. oktober 2013 22.00 | Piše: STA, M. U.

Po hudem porazu proti Nemčiji so tokrat klonile še proti Irski.

Foto: D. P.

VELENJE – Slovenska ženska nogometna reprezentanca je izgubila tudi drugo zaporedno domačo tekmo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2015. Po hudem porazu proti Nemčiji v soboto v Kopru so tokrat v Velenju klonile še proti Irski. Izid je bil 0 : 3 (0 : 2).

Strelke za Irsko so bile Fiona O'Sullivan (12), Aine O'Gorman (42.) in Denise O'Sullivan (46.).

Slovenski selektor Damir Rob je tekmo začel skoraj z enako postavo kot na tekmi z Nemčiji. Začele so pogumno, a že v 12. minuti prejele zadetek, v polno je zadela Fiona O'Sullivan. A Robove izbranke se niso predale, bile so nevarnejše, toda neučinkovite. Povsem nasprotno velja za Irke, ki so v prvem delu še enkrat premagale Čevnikovo. Zmagovalec dvoboja je bil dokončno odločen v 46. minuti, ko je bilo na semaforju 0 : 3.

Slovenke poslabšale svoje možnosti

Če poraz z Nemčijo ni bil tragičen, pa so si Slovenke z neuspehom v Velenju močno poslabšale možnosti za drugo mesto, s katerim bi si lahko zagotovile dodatne kvalifikacije. Na SP se bodo namreč uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najbolje drugouvrščene reprezentance pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah za preostalo mesto na zaključnem turnirju v Kanadi. Slovenija ima tri točke (zmaga nad Slovaško), enako število točk ima tudi Slovaška, Irska jih ima že sedem, Hrvaška eno, Rusija pa je odigrala le tekmo z Nemčijo in je še brez točk.

Naslednjo tekmo kvalifikacij bodo Slovenke igrale 5. aprila 2014, ko bodo gostovale v Rusiji.

Deli s prijatelji