DOBRODELNO

Še danes za Zokija

Objavljeno 21. marec 2015 15.25 | Posodobljeno 20. marec 2015 21.10 | Piše: S. N.

Drevi v Športnem centru Triglav v Ljubljani konec dobrodelne akcije za Zorana Ubavića. Na revijalnem turnirju bodo nogometaši Olimpije treh generacij in prijatelji bolnega Zokija.

Dobrodelna akcija, s katero prijatelji, nogometni kolegi in drugi pomagajo bolnemu nekdanjemu napadalcu ljubljanske Olimpije Zoranu Ubaviću, je tik pred koncem. Organizatorji iz Kluba malega nogometa Olimpija danes do 12. ure še vabijo na spletno dražbo dresov znanih slovenskih in tujih športnikov, pretežno nogometnih asov (www.licitacija.kmn-olimpija.si). Danes od 20.30 naprej pa sledi še finalna dražba v živo in revijalni turnir nekdanjih Olimpijinih zvezdnikov, med katerimi so bili mnogi tudi Ubavićevi soigralci. Dobrodelni turnir, kjer bodo prav tako

zbirali prostovoljne prispevke za kakovostnejšo zdravstveno oskrbo Zorana, bo v balonu Športnega centra Triglav za Bežigradom. Na igrišču bodo tri generacije zeleno-belih, med drugimi so prihod napovedali tudi Peter Ameršek, Jedinko Perica, Jani Pate, Gregor Židan, Milenko Ačimović, Sebastjan Cimerotić, Aleš Čeh, Đoni Novak, Miran Pavlin in Mladen Rudonja, pridružili se jim bodo člani zlate reprezentančne generacije Amir Karić, Marinko Galić in Zlatko Zahovič, poseben gost pa bo selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec.

Na spletni dražbi so dobili drese finaliste, ki so dosegli najvišjo vrednost, danes pa jo bo moč še povišati v živo ob robu turnirja v ŠC Triglav. Včeraj so bili najvrednejši dresi: Gorana Dragića (Miami Heat/trenutna cena je 630 evrov), Dejana Stankovića (Inter/300 evrov), Franka Rijkaarda (Milan/300 evrov), Ruuda Krola (Nizozemska/250 evrov), Dejana Stankovića (Jugoslavija/220 evrov), Jana Oblaka (Benfica/210 evrov), Dušana Kosića (Olimpija/170 evrov), Jana Oblaka (Atletico Madrid/160 evrov), Kevina Kampla (Slovenija/155 evrov), NK Maribor (s podpisi vseh igralcev/150 evrov),... Sicer lahko za Zorana Ubavića donirate denarni prispevek na transakcijski račun Športno društvo Klub malega nogometa Olimpija Ljubljana, IBAN: SI56 0201 4025 8968 139 (NLB d. d.), sklic: 00 21-03-2015, namen: Za Zorana Ubavića. 


Golgeter Zoki

Zoran Ubavić je bil v prvi sezoni samostojnega državnega prvenstva v 1. slovenski ligi, torej v sezoni 1991/92, najboljši strelec elitne druščine. V dresu Olimpije je zabil 29 golov, te številke pa ni doslej dosegel še noben golgeter. res je tudi, da je takrat prva liga štela 21 klubov. Za zeleno-bele je Zoki igral do leta 1995, potem pa je še šest let igral za druge slovenske klube. Leta 2005, ko se je ustanavljala nova Olimpija, je Ubavić priskočil na pomoč ter pomagal pri ekspresnem pohodu od pete do druge lige leta 2008. Samo nekaj let pozneje ga je doletela huda bolezen. Danes je 49-letni Ubavić ves čas potreben popolne oskrbe, z družino živi v Vojvodini.

 

Deli s prijatelji