PRVA LIGA

Se bo Nova Gorica zbudila?

Objavljeno 09. junij 2015 10.16 | Posodobljeno 09. junij 2015 10.18 | Piše: R. T.

Nogometaši Gorice optimisti po izborjenem obstanku v prvi ligi.

V nogometni Novi Gorici jim je odleglo, a pravih razlogov za veliko slavje ob obstanku v Prvi ligi Telekom Slovenije pravzaprav ni. Dobljene dodatne kvalifikacije z Aluminijem (2:1) so lahko le velika spodbuda za vse v klubu ter mestu in okolici, da skupaj znova zgradijo stabilen in uspešen klub, ki se bo v prihodnje izognil podobni kalvariji, kot jo je preživljal v pravkar končani sezoni. Nezanesljivi italijanski partnerji so preteklost, pod vodstvom novega predsednika Harija Arčona si v modro-belem taboru obetajo vnovični športni in organizacijski vzpon. »Vsi naši fantje so mladi in niso vajeni tega. Čestitam jim, da so zgarali celotno sezono. Mislim, da smo naredili manjši čudež, da smo v takih razmerah ostali v prvi ligi,« je dejal trener Gorice Miran Srebrnič in opozoril: »Vem, da so v Gorici številni želeli, da bi izpadli. Če bi se to zgodilo, najbrž v drugi ligi sploh ne bi igrali, ampak bi se vse razpustilo.« Srebrniču je z varovanci uspelo, zato je v moštvu spet zavel optimizem, čeprav denarni dolgovi do igralcev ostajajo. »Upam, da bomo z obstankom v prvi ligi zbudili koga v Novi Gorici in ohranili naš nogomet, v kakršni koli obliki. Nova Gorica je nogometno mesto, celotna regija nima prvoligaškega nogometa, Ajdovščine ni več, mi držimo stvar pokonci. Upam, da bomo prišli skozi te težke čase, čeprav ne bo lahko. Toda treba je razmišljati pozitivno in počasi narediti kaj dobrega,« se ne predaja Srebrnič.

Na severnem Primorskem zdaj dihajo s polnimi nogometnimi pljuči, v ljubljanski Olimpiji, ki bo 15. junija tudi uradno dobila novega predsednika Milana Mandarića, pa hlastajo za zrakom v tekmi s časom. Generalni direktor Ranko Stojić še vedno ne izda imena novega trenerja, čeprav bi se moralo zdaj dogajati tudi glavno kadrovanje igralcev. Kot vse kaže, se bo selekcioniranje pri zeleno-belih zavleklo v julij in avgust, to pa bi se lahko močno poznalo na uigranosti moštva in posledično rezultatih. No, morda Mandarić in Stojić že na startu priprav pripravljata prijetno presenečenje in bosta vso problematiko bolj ali manj rešila v paketu?

Pri Luki Koper, pokalnem zmagovalcu, bodo imeli 16. junija redno klubsko skupščino v znamenju nasmejanih obrazov in dobre volje ter velikih pričakovanj pred novo sezono. Na Bonifiko se je vrnil vezist Dalibor Radujko, ki je nazadnje igral v velenjskem Rudarju. Tam bodo znižali profesionalne standarde delovanja zaradi pomanjkanja denarja. Obeta se nadaljnji osip igralcev, morda bo klub zapustil tudi trener Jernej Javornik. Knapi še vedno delajo pri sestavi novega vodstva kluba, Dejan Radovanovič se namreč po dveh mandatih predsednikovanja poslavlja s tega položaja. V Velenju se bodo z nižjim proračunom naslonili na domače sile, veseli vsaj to, da imajo v Šaleški dolini podporo za prvoligaško delovanje.

Deli s prijatelji